Brobbey luistert rentree bij winnend Ajax op met twee goals

door Gino Haverkamp 2599

Bron AS

Brobbey luistert rentree bij winnend Ajax op met twee goals

door Gino Haverkamp 2599

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax is winnend de winterstop uitgekomen. In Utrecht was de ploeg met 0-3 te sterk voor FC Utrecht. Grote man aan Amsterdamse zijde was Brian Brobbey, die van trainer Erik ten Hag bij zijn rentree direct een basisplaats kreeg. Hij scoorde twee keer, terwijl Antony de score opende.

Dat Ajax zich niet weer in de val wilde laten lokken door FC Utrecht, zoals dat eerder dit seizoen wel gebeurde, werd al vanaf de aftrap duidelijk. Ajax was verreweg de ploeg met het meeste initiatief en opende na vijf minuten al de score via Antony. Dit vanwege een uitstekende aanname van Tadic, die zichzelf met een slimme aanname vrijspeelde. Hij gaf de bal vervolgens af aan Gravenberch, die met wat gefrommel het leer kreeg bij Antony. De Braziliaan twijfelde geen moment en verzorgde de 0-1.

De Ajax-fans thuis op de bank werden volop vermaakt tijdens het eerste gedeelte van de eerste helft. Ajax bleef ook na de openingstreffer de weg naar voren zoeken en dat zorgde ervoor dat het in de twintigste minuut al 0-2 stond. Nota bene Brobbey, die zijn eerste wedstrijd speelde sinds zijn tijdelijke terugkeer bij Ajax, verdubbelde de score. Ook dat was te danken aan Tadic, die een perfecte voorzet op maat gaf. Brobbey kopte vervolgens perfect raak.

Na de goal van Brobbey nam Ajax wat gas terug. Het creëerde minder kansen, maar de Utrechters deden weinig terug. Wel werd de thuisploeg een keer onterecht afgefloten voor buitenspel, terwijl de spits in zijn eentje op weg naar Remko Pasveer was.

Ondanks het ietwat andere spelbeeld ten opzichte van de eerste twintig minuten, werd het vlak voor rust 0-3. Weer was het tandem Tadic-Brobbey verantwoordelijk voor een doelpunt. De Serviër gaf vanaf links de bal laag voor en de spits hoefde het leer enkel aan te raken om doelman Fabian de Keijzer te passeren. Direct na de goal floot de scheidrechter voor de rust.

Hoogtepunt tweede helft is competitiedebuut Van Axel Dongen

De tweede helft kende in het begin wat minder spektakel dan het eerste bedrijf, behoudens een klein opstootje toen Adam Maher zijn noppen plantte in het been van Jurriën Timber. De middenvelder kwam er mee weg, maar werd wel direct gewisseld door coach René Hake.

Met het brengen van nieuw elan hoopte Ten Hag vanaf de zeventigste minuut de score verder op te schroeven. Kenneth Taylor, Davy Klaassen en Perr Schuurs kwamen binnen de lijnen voor respectievelijk Gravenberch, Brobbey en Lisandro Martínez, die terugkeerde van een blessure.

Ondanks de frisse krachten, waaronder de debuterende Amourricho Van Axel Dongen, speelde Ajax weinig klaar in het resterende gedeelte van de wedstrijd.Een schotje hier en daar, maar geen goal. Ajax wint wel, en ruim ook, met 0-3.

Opstelling FC Utrecht

De Keijzer; Van der Maarel, Van der Hoorn, Ter Avest, Warmerdam; Timber, Maher (Van Overeem 57'), Van der Streek; Mahi (Balk 80'), Maeda (Boussaid 11'); Douvikas.

Wissels FC Utrecht

Oelschlägel, Gadellaa, Van Overeem, Gustafson, Janssen, Zagre, Ramselaar, Boussaid, Balk, Meissen, Maddy.

Opstelling Ajax

Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez (Schuurs 70'), Blind (Tagliafico 82'); Gravenberch (Taylor 70'), Álvarez, Berghuis; Antony (Van Axel Dongen 85'), Tadic; Brobbey (Klaassen 70').

Wissels Ajax

Setford, Gorter, Schuurs, Rensch, Tagliafico, Taylor, Klaassen, Daramy, Van Axel Dongen.

Doelpunten

0-1 Antony (5')
0-2 Brian Brobbey (19')
0-3 Brian Brobbey (45+3')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties