Brobbey keert terug bij Ajax, spits wordt voor halfjaar gehuurd van RB Leipzig

door Terrence Riepma 304

Bron Ajax.nl

Brobbey keert terug bij Ajax, spits wordt voor halfjaar gehuurd van RB Leipzig

door Terrence Riepma 304

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey keert terug bij Ajax, zo maakt de Amsterdamse club bekend via de officiële kanalen. De spits zal voor het komende halfjaar worden gehuurd van RB Leipzig. Er is geen optie tot koop inbegrepen bij de huurtransfer van de aanvaller.

Brobbey vertrok in de zomer van 2021 nog transfervrij van Ajax naar de Bundesliga, maar kwam in Leipzig nauwelijks aan spelen toe en zou om die reden niet meer gelukkig zijn. Ajax was daarnaast op zoek naar een spits die Sébastien Haller mogelijk kan vervangen in begin 2022, gezien de spits met Ivoorkust meedoet een de Afrika Cup. Het toernooi vindt tussen 9 januari en 6 februari plaats en in die periode speelt Ajax twee belangrijke wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV.

Marc Overmars kwam uit bij Brobbey, die hoog in het vaandel staat bij de directeur voetbalzaken van Ajax. De 19-jarige wordt voor het komende halfjaar gehuurd door de Amsterdamse topclub en hoewel het management van Brobbey graag een optie tot koop had willen laten opnemen in de huurdeal, is daar nu toch geen sprake van. De kans bestaat dat Ajax en RB Leipzig in de zomer zullen kijken naar wat de opties zijn.

Overmars over terugkeer Brobbey

Overmars is blij met de terugkeer van Brobbey: 'Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt. Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn en dat is hij. We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties