Brobbey keert officieel terug bij Ajax

door Bart Veenstra 724

Bron Ajax.nl

Brobbey keert officieel terug bij Ajax

door Bart Veenstra 724

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is officieel terug bij Ajax. De Amsterdamse club meldt via de officiële kanalen dat het een akkoord heeft bereikt met RB Leipzig over de directe overgang van de spits. Brobbey tekent bij Ajax een contract tot medio 2027. Ajax betaalt een transfersom van 16,35 miljoen euro. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen tot 19,35 miljoen euro.

Foto: Copyright AFC AJAX

De komst van Brobbey zat er al weken, zo niet maanden, aan te komen. De spits maakte er in de afgelopen periode nooit een geheim van graag te willen terugkeren bij Ajax. Na een periode van onderhandelingen hebben Ajax en RB Leipzig nu een akkoord bereikt.

Brobbey is zodoende toe aan zijn derde periode bij Ajax. In zijn eerste periode bij de Amsterdamse club doorliep hij de complete jeugdopleiding en debuteerde hij in het eerste elftal van de club. Nadat zijn contract afliep vertrok hij transfervrij naar het Duitse RB Leipzig.

Ongelukkig bij RB Leipzig

Bij die club bleek Brobbey al snel ongelukkig. De trainer die hem had gehaald, Julian Nagelsmann, vertrok nog voor de officiële komst van Brobbey naar Bayern München. Onder dienst opvolger Jesse Marsch speelde Brobbey weinig en mede om die reden keerde hij in de afgelopen winterse transferperiode op huurbasis terug bij Ajax.

Tijdens die huurperiode in Amsterdam bewees Brobbey meerdere malen zijn waarde. Hij maakte enorm belangrijke doelpunten tegen FC Utrecht, PSV en NEC. Zodoende had Brobbey een belangrijk aandeel in de 36e landstitel van Ajax. Na het binnenhalen van het landskampioenschap gaf Brobbey al snel aan te hopen op een definitieve terugkeer bij Ajax. Die is er nu, op vrijdag 22 juli, officieel gekomen.

De bookmaker ziet Ajax als de grote favoriet voor het oefenduel met Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt! Check hier de odds!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties