[Update II] 'Papierwerk transfer Brobbey afgerond; spits ondergaat medische keuring'

door Bart Veenstra 2017

Bron De Telegraaf

[Update II] 'Papierwerk transfer Brobbey afgerond; spits ondergaat medische keuring'

door Bart Veenstra 2017

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en RB Leipzig hebben donderdag een definitief akkoord over de transfer van Brian Brobbey bereikt, zo schrijft De Telegraaf. De Amsterdammers betalen een transfersom van zeventien miljoen euro plus bonussen voor de twintigjarige spits, die een contract tot medio 2027 ondertekent.

Beide clubs waren al geruime tijd in onderhandeling over de diensten van Brobbey, die Ajax in de zomer van 2021 nog achter zich liet. Hij voelde echter algauw dat hij in Duitsland (nog) niet volledig op zijn plek was en dus keerde hij - weliswaar op huurbasis - al snel terug in het shirt van Ajax. Hij maakte indruk en wist belangrijke doelpunten te maken voor de Amsterdammers. Eerst tegen FC Utrecht en PSV en later in het seizoen tegen NEC. Na het seizoen echter, keerde hij weer terug bij zijn eigenlijke werkgever RB Leipzig.

De na het seizoen geopende onderhandelingen verliepen aanvankelijk niet soepel. Er werd gesproken over een bedrag van vijftien miljoen euro, wat Ajax bereid was om te betalen. Even later verschoof de vraagprijs van RB Leipzig plots naar 25 miljoen euro. Dat wilden Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar dan weer niet betalen. Een persoonlijk akkoord was er al even, maar een akkoord tussen Ajax en RB Leipzig liet zodoende op zich wachten.

Het zou nu zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez zijn geweest die de transfer in een stroomversnelling heeft gebracht. De commissie waar hij als belangenbehartiger recht op heeft, ziet hij bijna in z'n geheel van af. Eerder deed hij dit ook al bij de transfer van Owen Wijndal van AZ naar Ajax. Zodoende heeft Ajax genoeg aan een vast bedrag van zeventien miljoen euro om Brobbey opnieuw welkom te heten. Mogelijk kan dit middels bonussen dus nog oplopen.

Hamstra kijkt voorbij de emoties

Eerder deze week liet Hamstra zich al uit over de transfer van Brobbey. Hij vertelde de emotie van de fans te begrijpen, omdat de spits er eerder bewust voor koos om naar RB Leipzig te verkassen. 'Maar het is onze taak en rol om daar feitelijk en analytisch naar te kijken. Kijk je naar een gelijkwaardige spits in Europa, dan ben je waarschijnlijk hetzelfde geld kwijt', sprak de beleidsbepaler.

Update - 15.45 uur (21 juli 2022) - 'RB Leipzig bedong geen doorverkooppercentage bij transfer Brobbey'

RB Leipzig heeft geen doorverkooppercentage bedongen bij de transfer van Brian Brobbey, zo schrijft ESPN. Beide clubs zouden elkaar donderdag definitief hebben gevonden in een te betalen transfersom voor de jonge spits. Ajax betaalt een vast bedrag van zeventien à achttien miljoen euro en middels bonussen kan het nog oplopen tot niet meer dan twintig miljoen euro.

Update II - 08.35 uur (22 juli 2022) - 'Papierwerk transfer Brobbey afgerond; spits ondergaat medische keuring'

Het papierwerk rondom de transfer van Brian Brobbey van RB Leipzig naar Ajax is afgerond. Dat meldt transferjournalist Fabrizio Romano vrijdagochtend. De spits komt voor een bedrag van zeventien miljoen euro - dat middels bonussen nog kan oplopen - over van de Duitse club. Bij Ajax tekent Brobbey een contract tot medio 2027. De spits is op dit moment in Amsterdam waar hij zijn contracten tekent en de medische keuring ondergaat.

De beste wedtips voor donderdag 21 juli vind je op Sportbookies.nl!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties