Branie: ‘Sinds Marseille-thuis is Ajax toch echt wel meer Ajax geworden’

door Bart Veenstra 70

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Sinds Marseille-thuis is Ajax toch echt wel meer Ajax geworden’

door Bart Veenstra 70

Bron Ajax Showtime

Vijf Europa Leagueduels leverden Ajax geen enkele overwinning op. Twee puntjes. Uitschakeling. Een vervolg in de Conference League is het hoogst haalbare. Branie praat na over Olympique Marseille-Ajax (4-3), en ziet toch best wat positieve punten.

'Ik hoorde dat Ajax sinds het thuisduel tegen Marseille niks is opgeschoten'. zegt analist Daan Sutorius. “Daar ben ik het niet mee eens. Ajax is echt wel meer Ajax geworden, qua spel. Het klinkt gek, na vier tegengoals, maar Ajax gaf eigenlijk niet zo veel kansen weg'

Presentator Menno Pot, Bart Veenstra (Ajax Showtime) en Sutorius bespreken ook de pijnpunten: de individuele fouten, het zwakke optreden van bijvoorbeeld Anton Gaaei, de domme rode kaart van Steven Berghuis, de rol van scheidsrechter Sozza. 'Er ging veel fout, maar het zat Ajax ook niet erg mee', zegt Veenstra, die zag dat Ajax de wedstrijd ook zomaar had kunnen winnen. 'Zelfs met tien man had Ajax nog een gigantische kans op de 3-4. Helaas ging Ramaj daarna in de fout, waardoor je de wedstrijd alsnog verliest.'

Er wordt ook gesproken over mogelijke deelname aan de Conference League na de winterstop. Sutoriius geeft aan dat Europees voetbal na de winterstop goed zou zijn voor Ajax. 'Daar groei je van als team, het is ook het beste voor de ontwikkeling van de spelers.' Veenstra vult aan: 'De waarde van spelers stijgt ook sneller door goede prestaties in Europa en niet door van de kleintjes te winnen in de Eredivisie. En Ajax zal in de zomer wellicht toch één of twee goede spelers moeten verkopen.'

Algemene Ledenvergadering Ajax en bezoek aan NEC op zondag

Er was deze week ook nog een Algemene Ledenvergadering bij Ajax, waar financieel directeur Susan Lenderink het zwaar te verduren kreeg. Paroolverslaggever Bas Soetenhorst vertelt erover.

Ajax moet zich zondag tegen NEC herpakken. De vraag is vooral: wie gaan er dan spelen? Kiest trainer John van 't Schip dan opnieuw voor Borna Sosa of toch weer Ar'Jany Martha? En wat doet hij met spelers als Gaaei en Benjamin Tahirović, die tegenvielen in Marseille? Over die wedstrijd gaat het maandag, in een nieuwe Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.