Branie: ‘Mooi als Ajax het duo Hato/Timber weet te behouden’

door BadembaBarrie 169

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Mooi als Ajax het duo Hato/Timber weet te behouden’

door BadembaBarrie 169

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het was makkelijk om neerslachtig te worden van FC Groningen-Ajax: twee gedesillusioneerde ploegen in een akelig leeg stadion. Maar: Ajax won, met 2-3. Branie zou Branie niet zijn als er niet toch wat opbouwende conclusies werden getrokken. Presentator Menno Pot bespreekt het deze woensdag met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Bademba Barrie.

'Ik werd wel blij van het spel van Brian Brobbey en Steven Bergwijn, vooral voor rust', geeft Sintenie aan, waarna hij met advies komt. 'Brobbey zou alleen een paar maanden masterclasses van Patrick Kluivert moeten krijgen: eerste paal, ga naar de eerste paal. Loopjes naar de eerste paal horen bij een Ajaxspits.' Barrie is eveneens deels positief: 'Ik vond Ajax in de eerste helft sowieso redelijk goed.'

Toch is er ook veel kritiek op Ajax. Zo gaat men in Branie in op de grote fout van doelman Gerónimo Rulli bij de 1-1 van FC Groningen en op de collectieve nalatigheid van de Ajax-verdediging bij het tweede doelpunt van de gedegradeerde ploeg. En ook Mohammed Kudus, die er met zijn hoofd niet helemaal bij leek te zijn.

Hoe nu verder met Ajax?

Dit seizoen kent nog twee wedstrijden en zodoende is het in Branie ook tijd om vooruit te blikken. Wat is het resterende programma en hoe belangrijk is voor Ajax het verschil tussen Europa League en Conference League? Waar is de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat dezer dagen mee bezig? Welke talenten uit Jong Ajax komen eraan? Nog twee belangrijke wedstrijden te gaan en dus ook twee afleveringen van Branie, op maandag.

Vanaf nu krijgen luisteraars van Branie 10 euro korting op Voetbaltrips.com! Wil jij een mooie voetbalreis maken? Klik dan hier en gebruik de speciale kortingscode ajaxshowtime, zodat je een gave trip kunt maken met 10 euro korting per persoon!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.