Kranten: 'Toch bleef een stunt ook in de tweede helft lange tijd in de maak'

door Timo Suur 21

Bron Nederlandse kranten

De Nederlandse kranten hebben een duidelijke conclusie over de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax. De Amsterdammers begonnen goed, maar konden tot weinig kansen komen in de Euroborg. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg lang in de wedstrijd bleef en het werd onnodig spannend in Groningen.

De Telegraaf: 'De gelijkmaker was uit Amsterdams perspectief volkomen onnodig'

De Telegraaf zag dat Ajax goed begon aan het restant van de wedstrijd tegen FC Groningen. De Amsterdammers waren veel sterker dan de thuisploeg in het eerste deel van het duel. 'Wat Heitinga zijn ploeg moest verwijten, was dat het veldoverwicht niet in veel meer treffers werd uitgedrukt en Ajax ook nog eens de scherpte verloor', zo schrijft de krant. 'De gelijkmaker was uit Amsterdams perspectief volkomen onnodig', doelt de ochtendkrant op een slapende Owen Wijndal bij de tegentreffer. 'De 1-1 was sneu voor de linksback van Ajax, die verder juist een prima wedstrijd speelde.'

De Telegraaf concludeert dat de Amsterdammers na rust door de ondergrens zakten, maar toch wisten ze met 3-2 te winnen in Groningen. Voor Ajax staan er nog twee belangrijke duels op de planning om Europa League-voetbal veilig te stellen. 'Om derde te worden en zich ten koste van AZ op eigen kracht te verzekeren van Europa League-voetbal moet Ajax uit de laatste twee wedstrijden (FC Utrecht-thuis en FC Twente-uit) vier punten halen.'

Algemeen Dagblad: 'Toch bleef een stunt ook in de tweede helft lange tijd in de maak'

Ajax had alle moeite om tegen FC Groningen de derde plek te heroveren van AZ, zo zag het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant zag de Amsterdammers veel kansen creëren, maar toch bleef het spannend in de Euroborg. Ajax kwam snel op voorsprong door een benutte penalty van aanvoerder Dusan Tadić, maar vlak voor rust was het ook raak voor de thuisploeg: 1-1. 'De degradant had daarvoor al een paar waarschuwingen afgegeven. Maar zowel de verdedigers als de aanvallers toonden zich voor beide doelen niet bepaald killers.'

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de wedstrijd niet spannend had mogen blijven. 'Toch bleef een stunt ook in de tweede helft lange tijd in de maak', zo concludeert de krant. 'Jurriën Timber leek het inhaalduel op aangeven van Tadić koppend te beslissen (1-3, red.), maar Ajax zou Ajax niet zijn als het de spanning nog terug liet komen', doelt de ochtendkrant op de 2-3 in de 87ste minuut.

de Volkskrant: 'Het contrast met zondag kon haast niet groter'

'Het contrast met zondag kon haast niet groter', begint de Volkskrant. 'Met het publiek op de tribunes zag Tadić de rookbommen om zich heen vliegen toen hij een hoekschop wilde nemen. Dinsdag schoot de oud-speler van Groningen in het verlaten stadion in alle rust een strafschop feilloos binnen', vervolgt de ochtendkrant. De wedstrijd deed volgens de Volkskrant terugdenken aan de coronaperiode. De krant zag dat FC Groningen niet echt aan kon zetten voor de gelijkmaker in de slotfase. 'Mede doordat de spelers niet vooruit werden geschreeuwd door de fans, maar in een macaber decor op zoek moesten naar de eervolle gelijkmaker.'