Branie: Michael van Praag: ‘Heitinga onervaren? Dat was Van Gaal ook’

door Timo Suur 193

Bron Ajax Showtime

Branie: Michael van Praag: ‘Heitinga onervaren? Dat was Van Gaal ook’

door Timo Suur 193

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Geen Ajax afgelopen weekend, maar wel een nieuwe Branie-podcast. Ajax bouwt aan een nieuwe beleidsstructuur voor volgend seizoen, dus is het hoogste tijd om iemand uit te nodigen die zowel voorzitter van de KNVB als van Ajax was: Michael van Praag. Hij is te gast bij presentator Menno Pot en Paroolverslaggever Dick Sintenie in een speciale aflevering van Branie.

Van Praag is van mening dat Van der Sar nog stevig in zijn stoel zit bij Ajax. 'Hij wordt beoordeeld op zijn interviews, maar is een uitstekende directeur', zo zegt de erevoorzitter van Ajax. Daarnaast denkt hij dat Ajax er goed aan doet om John Heitinga aan te stellen voor de lange termijn als trainer van Ajax en trekt de vergelijking met Louis van Gaal. 'Waarom zou Ajax hem niet permanent aanstellen? Onervaren? Dat was Van Gaal ook', zo zegt Van Praag.

De veiligheid van stadions komt ook aan bod, terwijl ook de omstreden steun van de KNVB aan de FIFA-voorzitter Gianni Infantino wordt besproken. 'Ik vind dat Infantino te veel ‘verblattert’. Maar je kunt niet alleen maar tégen hem zijn. Als je zo fel tegen hem bent, lever dan zelf een kandidaat', zo zegt Van Praag over de steun die Infantino krijgt.

Als laatst hebben ze het ook nog over AZ. De Alkmaarse club vindt dat de KNVB te veel naar de wensen van Ajax, PSV en Feyenoord luistert, maar Van Praag is het hier niet mee eens. 'Even los van de vraag of hij gelijk heeft: ik vind het niet goed dat AZ-directeur Robert Eenhoorn ervoor kiest om dit te lekken naar de media. Waarom belt hij de KNVB niet? Zo verspeel je sympathie', zo denkt de erevoorzitter van Ajax over het standpunt van de Alkmaarders.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.