Branie: Kudus in de Champions League, Brobbey in de Eredivisie?

door Bart Veenstra 193

Branie: Kudus in de Champions League, Brobbey in de Eredivisie?

door Bart Veenstra 193

Laatst geüpdatet

Ajax is het Champions League-seizoen uitstekend begonnen dankzij een 4-0 overwinning op Rangers FC. Op the day after is het de vraag: was Ajax nou zo goed of was Rangers zo slecht? Verder kreeg Mohammed Kudus een basisplaats en moest Brian Brobbey het doen met een plek op de bank. Genoeg om na te bespreken dus.

Presentator Menno Pot bespreekt het duel van woensdagavond met Dick Sintenie, Ajax-watcher namens Het Parool, en met Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra. Allereerst wordt de keuze van Kudus besproken. Was die keuze terecht en hoe pakte deze keuze uit?

Ajax won het duel met Rangers met 4-0 en toonde zich meerdere klassen beter dan de Schotse opponent. Toch rijst de vraag: was Ajax zo goed of was Rangers zo slecht? En: was Rangers een echte graadmeter voor Ajax of kan dat nog niet gezegd worden? De antwoorden op deze vragen voor je in Branie.

Voor Rangers en trainer Giovanni van Bronckhorst is het in ieder geval duidelijk dat de Champions League begonnen is, zo liet de trainer van de Schotse club na afloop weten op de persconferentie. Wat hij ermee bedoelde is duidelijk: zijn ploeg was in niets opgewassen tegen Ajax. De hoge druk, de intensiteit, het baltempo. Rangers werd afgetroefd en Ajax beleefde opnieuw een droomstart op het hoogste podium. Daar vertelt Sintenie in de podcast meer over.

Dinsdag wacht Liverpool alweer

Ajax speelt komende dinsdag op bezoek bij Liverpool De Engelse ploeg verloor woensdagavond met 4-1 bij Napoli. Veenstra vertelt in Branie meer over de huidige situatie bij Liverpool. Is dit de ideale gelegenheid om punten te pakken tegen Liverpool? Het antwoord volgt over vijf dagen.

De eerstvolgende aflevering van Branie volgt aankomende maandag. Enkele dagen later is Branie er opnieuw. Ook daags na het Champions League-duel met Liverpool volgt een aflevering!

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.