Branie: Is Klaassen waardevoller dan Van de Beek?

door Finn Dekker 85

Branie: Is Klaassen waardevoller dan Van de Beek?

door Finn Dekker 85

Laatst geüpdatet

Maandag verscheen een nieuwe aflevering van Branie, de podcast van Ajax Showtime en Het Parool. Daags na het pakken van het officieuze kampioenschap wordt het succes van het nog lopende seizoen geduid. Want wat ligt ten grondslag aan de 35ste landstitel?

Presentator Menno Pot en zijn gasten Michiel Couzy (Het Parool) en Finn Dekker (Ajax Showtime) concluderen dat de selectie dit seizoen een perfecte mix kent van talent uit eigen opleiding, bikkelharde latino's en geroutineerde sterkhouders. Eén van de belangrijkste zetten van Marc Overmars was het terughalen van Davy Klaassen. Door zijn komst heeft bijna niemand het meer over Donny van de Beek.

En wat nu? Moet Erik ten Hag de komende wedstrijden kiezen voor meer talenten, zodat deze minuten kunnen maken op het hoogste niveau? Denk aan Kenneth Taylor of een debuut van Quinten Timber. Moet je Brian Brobbey nog opstellen en hoe zit het met Kjell Scherpen nu Remko Pasveer is aangekondigd als nieuwe keeper?

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is dit seizoen tot en met de laatste speeldag op iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De nieuwste aflevering van dit seizoen is nu te beluisteren via Spotify en later ook via iTunes!

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties