Branie: Gaat Ajax Kudus missen? ‘Ze misten hem al zo vaak’

door Bart Veenstra 89

Bron Ajax Showtime

Branie: Gaat Ajax Kudus missen? ‘Ze misten hem al zo vaak’

door Bart Veenstra 89

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

De drie doelpunten van Mohammed Kudus tegen Ludogerets in Bulgarije (1-4 winst) waren dus inderdaad zijn laatste. De Ghanese aanvaller verkast voor 43 miljoen euro plus wat bonussen naar West Ham United. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool, wordt natuurlijk nog eens teruggeblikt op de drie Ajax-seizoenen van de grillige solist.

Op de vraag van presentator Menno Pot of Ajax Kudus gaat missen, antwoordt Parool-verslaggever Dick Sintenie: ‘Ze misten hem al zo vaak’, een verwijzing naar de blessures die de Ajacied Kudus had, maar ook naar de wisselvalligheid van de aanvaller, die langdurig onzichtbaar kon zijn. 'Het is toch wel jammer dat Ajax maar zo weinig heeft kunnen genieten van Kudus. Als je zijn speelminuten bij elkaar optelt, kom je geloof ik tot een gemiddelde van twaalf hele wedstrijden per seizoen. Dat is vrij weinig. Zijn trainers kregen ook lastig vat op hem.'

Taylor of Van den Boomen?

Kudus nam afscheid met een hattrick tegen Ludogorets. Pot, Sintenie en Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime, praten na over Ajax’ eerste Europese optreden van het seizoen, waarvoor Branco van den Boomen tamelijk verrassend gepasseerd, eens te meer een teken dat trainer Maurice Steijn nog zoekende is naar zijn ideale formatie. 'Ik denk dat hij voor zekerheid koos', zegt Veenstra. 'Van den Boomen kiest vaak voor de lange pass, Taylor is wat meer een verbindingsspeler. En het moet gezegd: Taylor speelde erg goed.'

De opvolging van Kudus, de bewegingen op de transfermarkt, de zoektocht van Maurice Steijn én de loting voor de groepsfase van de Europa League (vrijdag!); het komt allemaal ter sprake in Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.