Blind waarschuwde Overmars: 'Maar dat gebeurde wel, door omstandigheden'

door Timo Suur 76

Bron Trouw

Blind waarschuwde Overmars: 'Maar dat gebeurde wel, door omstandigheden'

door Timo Suur 76

Bron Trouw

Laatst geüpdatet

Danny Blind denkt dat Ajax nu bezig is om gaten op te vullen in het technisch hart, zo zegt hij in gesprek met Trouw. Er zijn bij de Amsterdammers gaten gekomen door het vertrek van Blind als voetbalcommissaris en het einde van Marc Overmars als technisch directeur bij Ajax. Ze zijn nog steeds op zoek naar opvolgers voor beide functies.

'Ik denk dat ze nu bezig zijn om de pionnen die de club verlaten hebben - vooral technisch gezien - weer goed op te vullen', zo begint de oud-voetballer tegenover Trouw. 'Als commissaris heb ik altijd tegen Overmars gezegd: ''Marc, één ding: jij en de trainer kunnen nooit op hetzelfde tijdstip vertrekken, knoop dat in je oren'', zegt Blind. Hij heeft de voormalig technisch directeur van Ajax gewaarschuwd. 'Dan zou je in een vacuüm terecht kunnen komen. Maar dat gebeurde wel, door omstandigheden.'

Ajax is nu op zoek naar twee opvolgers voor de functies van voetbalcommissaris en technisch directeur. 'Ze zijn nu bezig met een nieuwe technisch directeur en er moet iemand in de Raad van Commissarissen komen met technische bagage. Dat is niet zo makkelijk', zo stelt Blind. Pier Eringa, de nieuwe president-commissaris van Ajax, verwacht dat ze binnen enkele weken bekend kunnen maken wie de nieuwe voetbalcommissaris van de Amsterdammers wordt.

Blind voelt zich nog altijd Ajacied

Blind voelt zich nog steeds Ajacied. Het pijnlijke vertrek van zijn zoon Daley Blind brengt hier geen verandering in. De verdediger van Ajax vertrok afgelopen winter door de achterdeur bij Ajax en tekende een contract bij Bayern München. 'Het doet geen afbreuk aan de clubliefde. Niet als het gaat om de club an sich. Bij Ajax heb ik ook hele fijne mensen ontmoet. Maar er zijn ook mensen die beslissingen nemen waardoor je anders tegen ze aan gaat kijken.'

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord? Zet in en ontvang 1,75 keer je inzet terug als de drie punten in Amsterdam blijven!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.