Bergwijn sprak met Koeman over EK: 'Hij zei dat ik fit moest worden'

door Roemer Smid 72

Bron NOS

Bergwijn sprak met Koeman over EK: 'Hij zei dat ik fit moest worden'

door Roemer Smid 72

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn heeft nog altijd goede hoop op een plek in de Oranje-selectie van Ronald Koeman voor komend EK, zo vertelt de aanvoerder van Ajax na afloop van de 1-3 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. Bergwijn was een lange periode geblesseerd, maar is met minuten tegen PEC en Sparta op de weg terug.

Ajax won zondag met 1-3 van PEC Zwolle, een overwinning die broodnodig was voor de Amsterdammers. Ondanks het mindere seizoen twijfelt Bergwijn niet aan de kwaliteit in de selectie. 'We hebben genoeg kwaliteiten om dit soort wedstrijden te winnen, dus we keken er niet tegen op.' Ajax wordt dit seizoen geteisterd door blessureleed en ook tegen PEC waren er weer een aantal spelers afwezig. 'Het is wat het is. De jongens die er vandaag stonden hebben het uitstekend gedaan. Ik ben blij met deze overwinning', aldus Bergwijn tegen NOS.

Bergwijn hoopt op het EK

Oranje speelde afgelopen interlandperiode twee wedstrijden. Bergwijn zat niet bij de selectie van Koeman en moest de interlands dus vanaf de bank bekijken. 'Nee, ik heb niet met een knoop in mijn maag gekeken. Ik ben vijf tot zes weken eruit geweest, dus het was logisch dat ik er niet bij was. Ik moet gewoon fit zijn en bij Ajax laten zien wat ik kan. Dan kan ik voor iedereen belangrijk zijn.' De aanvoerder van Ajax had wel al contact met de bondscoach. 'Wat hij zei? Dat ik fit moest worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.