Bergwijn: 'Heb niet het gevoel dat we wisten wat we moesten doen'

door Wessel Kroon 121

Steven Bergwijn is zichtbaar teleurgesteld na het gelijkspel in de uitwedstrijd bij FC Emmen. Ajax gaf in Emmen een 1-3 voorsprong weg en wint zo voor de derde keer op rij niet in de Eredivisie. Bergwijn reageert voor de camera's van ESPN op het puntenverlies van Ajax.

'Ik weet niet hoe dit kon gebeuren. Als je ziet hoe we de tweede helft beginnen, verbaast het me niks, eerlijk gezegd. We hebben gewoon de hele tweede helft achter Emmen aangelopen', opent Bergwijn. De aanvaller heeft het idee dat er totaal geen idee zat achter het spel van Ajax. 'We hadden geen flauw idee wat we aan het doen waren. Ik heb ook niet het gevoel dat we wisten wat we moesten doen, maar dit kan gewoon niet. Dit is gewoon schandalig.'

Bergwijn zag Ajax de wedstrijd vooral in de tweede helft uit handen geven. 'De eerste helft was prima, maar de tweede helft begonnen we zo slecht. Ik heb er geen woorden voor.'

Kunstgras

De aanvaller van de Amsterdammers wil de schuld dan ook zeker niet leggen bij het kunstgras van FC Emmen. 'Ik vind het kunstgras geen excuus. We weten al lang dat we met kunstgras te maken hebben, we kunnen er gewoon op spelen. Dat is gewoon bullshit. We moeten gewoon voetballen en als je hier gewoon drie doelpunten maakt, hoor je met drie punten weg te gaan. Het is al de zoveelste keer.'

Ajax heeft in de laatste drie wedstrijden zeven tegendoelpunten geïncasseerd. Bergwijn is het dan ook zeer eens met de opmerking dat het spel de laatste tijd Ajax-onwaardig is. 'Je hebt gelijk.' Toch denkt Bergwijn dat het weer goed gaat komen met Ajax. 'Dit komt sowieso goed. We hebben nu het WK, daarna komen we met frisse gedachten terug. Ik ben blij dat we even een break hebben. We moeten dit snel vergeten.'