Berghuis gaat in op Besiktas-geruchten: 'Totaal niet waar ik aan denk nu'

door Bart Veenstra 81

Bron ESPN

Berghuis gaat in op Besiktas-geruchten: 'Totaal niet waar ik aan denk nu'

door Bart Veenstra 81

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis lijkt deze winterse transferperiode 'gewoon' bij Ajax te blijven. Dat laat de aanvallende middenvelder, die in de belangstelling zou staan van Besiktas, weten in een interview met ESPN. In Turkije wordt geschreven dat Berghuis mogelijk mee zou gaan met de waarschijnlijk nieuwe Besiktas-trainer Giovanni van Bronckhorst.

In de zomer zou Besiktas ook al op de stoep hebben gestaan voor Berghuis. Toen kwam het niet van een transfer, al is een overgang volgens de Turkse media nu een kwestie van tijd. 'Ik weet dat die club weleens heeft geïnformeerd. Alleen van deze recente berichten weet ik niets af. Voorlopig speelt het niet', stelt Berghuis de supporters van Ajax gerust.

'Er zijn altijd drie partijen betrokken bij een transfer: Ajax, de club die mij wil hebben en ikzelf', gaat de ervaren kracht - die nog een contract voor anderhalf jaar heeft bij Ajax - verder. 'Het is daarom onmogelijk voor mij om nu garanties te geven. Ik ben er zelf voorstander van om in de zomer weg te gaan en niet in de winter. In het voetbal weet je het nooit, maar het is totaal niet waar ik aan denk nu.'

Ajax maakt een minder seizoen door, maar dat betekent niet dat Berghuis de club wil verlaten. 'Nee, in principe niet, anders was dat in de zomer wel gebeurd', aldus de aanvallende middenvelder van Ajax.

Van 't Schip besprak situatie Berghuis

Ajax-trainer John van 't Schip had het eerder op vrijdag ook al over de situatie van Berghuis. De oefenmeester weet dat er binnenkort een beslissing genomen zal moeten worden over de toekomst van de 31-jarige. 'Berghuis is een speler van 31 jaar oud en hij heeft nog een contract voor anderhalf jaar. Dat is ook iets waar je met hem mee om de tafel moet zitten. Wat wil hij, wat wil Ajax?', stelt Van 't Schip, die met Ajax op trainingskamp is in het Spaanse Cádiz.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.