Berghuis en Conceição nog altijd niet beschikbaar voor Ajax tegen FC Utrecht

door Jesse ter Haar 62

Bron De Telegraaf

Berghuis en Conceição nog altijd niet beschikbaar voor Ajax tegen FC Utrecht

door Jesse ter Haar 62

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis en Francisco Conceição zijn ook komend weekend niet beschikbaar voor Ajax. De twee linkspoten misten FC Groningen-uit en zijn volgens De Telegraaf ook niet fit genoeg voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Zodoende moet John Heitinga zonder het tweetal voor de drie punten gaan tegen FC Utrecht. Het behalen van de punten is een must te noemen, aangezien Ajax de derde plaats in de Eredivisie nog altijd niet stevig in handen heeft. AZ volgt op slechts twee punten en dus kan elke misstap fataal zijn. Verliest Ajax één van de laatste twee duels - na FC Utrecht volgt een uitduel met FC Twente - en maakt AZ geen fout, dan wacht Ajax de vierde plaats. Plek twee, nu in handen van PSV, lijkt met een achterstand van vijf punten al buiten handbereik voor de Amsterdammers, die de Eredivisie al 36 keer wonnen.

Over Berghuis is bekend dat zijn seizoen nog niet per se ten einde is. Na FC Utrecht-thuis volgt alleen FC Twente-uit nog, maar door dat duel is hij niet afgeschreven. 'Zijn herstel wordt van dag tot dag bekeken', zo valt te lezen. Eén ding is zeker: een schorsing kan het duo niet lopen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Beide Ajacieden staan momenteel namelijk op scherp in de Eredivisie. Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Lorenzo Lucca moeten tegen FC Utrecht wel oppassen voor een gele prent.

Fitheid Berghuis

De afwezigheid van Berghuis tegen FC Utrecht is een verrassing te noemen. In de week naar aanloop van FC Groningen liet Heitinga immers weten dat de routinier op vrijdag een groot deel van de training had meegedaan. Een week later heeft de oefenmeester toch moeten beslissen om Berghuis buiten de wedstrijdselectie te laten. De linkspoot was dit seizoen al bij achttien doelpunten betrokken in een totaal van 28 Eredivisie-wedstrijden.

Verwacht jij dat Ajax opnieuw met 2-0 wint van FC Utrecht?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.