Bassey: 'Dat club met status en grootheid van Ajax mij in vizier had, is ongelooflijk'

door NielsOpdam 549

Bron Ajax TV

Bassey: 'Dat club met status en grootheid van Ajax mij in vizier had, is ongelooflijk'

door NielsOpdam 549

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey vindt het ongelooflijk dat een club als Ajax hem in het vizier had. Dat vertelt de kersverse verdediger van de Amsterdammers in zijn eerste interview met Ajax TV. De Engels-Nigeriaanse speler tekende woensdag een vijfjarig contract bij Ajax.

Foto: Copyright AFC AJAX

'Pas nu begint het tot me door te dringen', zegt Bassey in een korte promovideo voor zijn eerste interview, dat donderdagochtend verschijnt bij Ajax TV. 'Alleen al dat een club met de status en grootheid van Ajax mij in het vizier had, is ongelooflijk. Het is overweldigend en ongelooflijk tegelijk. Het voelde niet echt. Pas nu wordt het een beetje echt, omdat ik het shirt zie. Nu is het niet meer onwerkelijk, maar geweldig om hier te zijn. Het is een genoegen hier te zijn.'

Eerder noemde hij zijn keuze voor de Amsterdamse club al een 'no-brainer', zo was te zien in een video van Ajax. 'Wie wil er nou niet naar Ajax? Een grote club, met veel historie, speelt goed voetbal en speelt Champions League. Een no-brainer', zei de kersverse Ajax-verdediger.

Bassey tekent tot medio 2027 bij Ajax

Woensdag werd de komst van Bassey officieel bevestigd. Hij komt over van het Schotse Rangers FC en tekent tot medio 2027 in de Nederlandse hoofdstad. De Amsterdammers betalen 23 miljoen euro voor de verdediger. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen tot 26,5 miljoen euro.

Donderdagochtend om 08.00 uur verschijnt het volledige interview met Bassey bij Ajax TV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties