Ajax maakt komst van Bassey wereldkundig; transfersom kan oplopen tot 26,5 miljoen euro

door Bart Veenstra 427

Bron Ajax.nl

Ajax maakt komst van Bassey wereldkundig; transfersom kan oplopen tot 26,5 miljoen euro

door Bart Veenstra 427

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Calvin Bassey officieel bevestigd. De verdediger komt over van Rangers FC en tekent voor vijf jaar (tot medio 2027) in Amsterdam. Ajax betaalt 23 miljoen euro voor de Engels-Nigeriaanse speler en dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot 26,5 miljoen euro, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Foto: Copyright AFC AJAX

De komst van Bassey zat er al enkele dagen aan te komen en is nu officieel. Ajax laat weten dat Bassey zich woensagochtend heeft aangesloten bij het trainingskamp van de club in Oostenrijk. Met de komst van Bassey troeft Ajax drie clubs uit de Premier League af: West Ham United, Brighton & Hove Albion en Nottingham Forest. Mocht Ajax Bassey in de toekomst verkopen, betaalt de Amsterdamse club tien procent van de winst aan Rangers FC.

Bij Ajax is Bassey de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. Net als de Argentijn kan Bassey zowel als linker centrale verdediger als linksback uit de voeten. Bij Rangers FC speelde hij eerder vooral als linksback, maar na de komst van trainer Giovanni van Bronckhorst speelde hij vooral centraal in de achterhoede.

Rugnummer 33 voor Bassey

Op foto's op Ajax.nl is overigens te zien dat Bassey bij Ajax gaat spelen met rugnummer 33. De verdediger speelde sinds 2020 voor Rangers FC. Daarvoor kwam hij uit voor Leicester City. Bij de Engelse club speelde hij ook in de jeugdopleiding.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.