Bassey begint in basisopstelling Ajax, Álvarez naar het middenveld

door Terrence Riepma 114

Bron AS

Bassey begint in basisopstelling Ajax, Álvarez naar het middenveld

door Terrence Riepma 114

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax begint aan het Eredivisieduel met NEC Nijmegen met grotendeels de vertrouwde opstelling van trainer John Heitinga. Dit betekent dat Edson Álvarez start als controlerende middenvelder in plaats van Kenneth Taylor en Calvin Bassey in de verdediging staat. Aanvoerder Dušan Tadić start in tegenstelling tot Brian Brobbey weer in de basis.

Gerónimo Rulli keert terug op zijn keeperspost, nadat Remko Pasveer weer eens in de basisopstelling stond in het gewonnen KNVB Beker-duel met De Graafschap (0-3). Een linie voor de Argentijnse sluitpost starten Devyne Rensch, Jurriën Timber en Owen Wijndal weer in de verdediging, zoals ze vrijwel altijd hebben gedaan onder leiding van Heitinga. Bassey start daarentegen als linkercentraleverdediger.

Kenneth Taylor begint niet op de zespositie, die afgelopen week nog werd ingevuld door Florian Grillitsch. Die plek is nu weggelegd voor Álvarez. Davy Klaassen en Steven Berghuis beginnen eveneens op het middenveld. Het betekent dat Mohammed Kudus, tegen De Graafschap nog op de tienpositie, weer als rechtsbuiten is opgesteld. Francisco Conceição zit hierdoor op de bank, nadat hij donderdag een kans kreeg in de basis.

Steven Bergwijn behoudt daarentegen zijn basisplaats als linksbuiten, terwijl Tadić terugkeert in de spitspositie - donderdagavond werd deze bekleed door Brobbey. Tegen De Graafschap begon de Serviër op de bank, maar werd hij in de tachtigste minuut ingebracht voor Bergwijn. De wedstrijd tussen Ajax en NEC begint om 16.45 uur in de Johan Cruijff ArenA en is live te volgen via het liveblog van Ajax Showtime.

Opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Berghuis, Álvarez, Klaassen; Kudus, Tadić, Bergwijn.

Wissels Ajax

Stekelenburg, Pasveer, Taylor, Brobbey, Lucca, Sánchez, Grillitsch, Baas, Regeer, Fitz-Jim, Conceição, Hato.

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.