Basisplaats voor Mikautadze en Sosa tijdens uitduel met Almere City

door Jon van Dam 162

Basisplaats voor Mikautadze en Sosa tijdens uitduel met Almere City

door Jon van Dam 162

Laatst geüpdatet

Georges Mikautadze en Borna Sosa hebben van trainer John van 't Schip een basisplaats gekregen voor het uitduel met Almere City. Het tweetal vervangt respectievelijk Silvano Vos en Anton Gaaei. Verder brengen de basisplaatsen van het tweetal wat positiewisselingen met zich mee.

Onder de lat is er wederom plaats voor Diant Ramaj. De Duitse keeper is sinds de blessure van Jay Gorter de nummer één keeper. Van 't Schip liet onlangs weten dat Gerónimo Rulli op de weg terug is. De Argentijn hoopt binnenkort aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Borna Sosa is tegen Almere City de linksback, dat betekent dat Jorrel Hato als linker centrale verdediger zal fungeren. De verdediging wordt gecomplementeerd door centrumverdediger Josip Šutalo en rechtsback Devyne Rensch.

Op het middenveld van de Amsterdammers zal Kenneth Taylor als meest controlerende middenvelder spelen. Kristian Hlynsson lijkt zondagmiddag op de 'acht-positie' spelen in het elftal van Ajax, terwijl Georges Mikautadze de meest vooruitgeschoven middenvelder zal zijn. De Georgiër mag weer eens in de basis beginnen.

In de voorhoede houdt Van 't Schip weer vast aan zijn vertrouwde drietal. Steven Berghuis mag zijn teamgenoten vanaf de rechtsbuiten-positie van bruikbare ballen gaan voorzien. In de punt van de aanval staat Brian Brobbey. De spits hoopt tegen Almere City meer geluk te hebben dan tegen Brighton & Hove Albion, toen zijn inzet via twee palen het doel uitging. De linksbuiten van dienst is aanvoerder Steven Bergwijn.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Taylor, Hlynsson, Mikautadze; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.