Baas op de weg terug van enkelblessure, linksback richt zich op minuten in Ajax 1

door Jesse ter Haar 97

Bron Ajax Showtime

Baas op de weg terug van enkelblessure, linksback richt zich op minuten in Ajax 1

door Jesse ter Haar 97

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Youri Baas maakt vorderingen in zijn herstel van een enkelblessure. Hij liep een scheurtje op in zijn syndesmose, een gewricht tussen het scheenbeen en het kuitbeen die bestaat uit banden. Hij is weer teruggekeerd op het veld, maar een rentree laat nog even op zich wachten.

Vooralsnog traint Baas immers voor zichzelf, maar het herstel gaat de goede kant op. Hij heeft weer zicht op het terugkeren in de groepstraining met Ajax. Wanneer hij precies weer minuten kan maken, is nog even afwachten. Wanneer hij terug is, hoopt hij zijn minuten vooral in Ajax 1 te maken. Hij is - net als Kian Fitz-Jim - immers sinds kort officieel onderdeel van de A-selectie van Ajax. Het zal nog even duren voordat hij wedstrijdfit is, want al met al heeft Baas meer dan drie maanden aan de kant gestaan met zijn blessure.

Bij Ajax 1 lijkt Baas zich te moeten richten op de linksbackpositie. Op die positie heeft hij te maken met concurrentie van Owen Wijndal, Calvin Bassey en in mindere mate Devyne Rensch. John Heitinga koos bij zijn trainersdebuut tegen Excelsior voor Wijndal als linkervleugelverdediger en toen Bassey erin kwam, was dat als centrale verdediger. Als pure linksback lijkt Baas zodoende de tweede keus in het eerste elftal van Ajax. Hij weet dus wat hem te doen staat in aanloop naar zijn volledige herstel.

Baas in de Champions League

De in Oostvoorne geboren negentienjarige Ajacied kwam dit seizoen pas tot tien wedstrijden in alle competities. Opvallend genoeg waren drie daarvan wel in de Champions League. Voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder gunde de back immers minuten tegen Rangers en tweemaal tegen Napoli. In de met 4-2 verloren uitwedstrijd mocht hij zelfs 25 minuten meedoen. Zijn laatste wedstrijd speelde hij echter in de Eredivisie, op 16 oktober 2022. Tijdens de 7-1 zege op Excelsior stond hij twaalf minuten binnen de lijnen.

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.