Baas en Regeer over aanpassen bij Ajax: 'Er is geen andere optie dan meegaan in het niveau'

door Cristian de Jong 27

Bron ELF Voetbal

Baas en Regeer over aanpassen bij Ajax: 'Er is geen andere optie dan meegaan in het niveau'

door Cristian de Jong 27

Bron ELF Voetbal

Laatst geüpdatet

Youri Baas en Youri Regeer zijn klaar voor het eerste elftal van Ajax. De talentvolle spelers moeten beiden rustig afwachten op hun kansen. In gesprek met ELF Voetbal vertellen de Ajacieden over hun tijd bij Ajax en over hun toekomstplannen.

Baas kwam in 2018 over van Excelsior. De aanpassing was groot, maar deze aanpassing ging Baas goed af. 'Op het veld ging de aanpassing bij Ajax vrij soepel. Je wordt niet zomaar gehaald en daarbij is er geen andere optie dan meegaan in het niveau', vertelt Baas.

Ook Regeer vond de aanpassing vrij gemakkelijk gaan. Ook toen Regeer voor het eerst mee mocht doen bij het eerste van Ajax verliep alles redelijk soepeltjes. 'Natuurlijk voelde ik in het begin zenuwen, maar uiteindelijk blijft het spelletje hetzelfde. Je krijgt niet zomaar de kans om mee te trainen. Daarvoor moet je iets kunnen.'

Baas vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat hij nog iedere dag opkijkt tegen zijn teamgenoten bij Ajax 1. 'Maar tegelijkertijd focus ik me op het pakken van mijn kans. Uiteindelijk wil je zelf ook naar het niveau van die ervaren gasten toe.' Baas speelde tot dusver drie officiële duels voor het eerste van Ajax.

Baas en Regeer over toekomstplannen

Het is nog niet duidelijk welke richting het talent met zijn carrière op wil. 'Dat zou niet goed zijn. Als je te veel vooruitkijkt, dan ben je te weinig bezig met nu', vertelt Baas. 'We zullen zien wat er uiteindelijk op ons pad komt, maar debuteren voor Ajax 1 pakt niemand ons af.' Ook Regeer debuteerde namelijk al in het eerste elftal van Ajax. De oud-jeugdspeler van ADO Den Haag heeft evenals Baas nog geen carrièreplanning. 'Dat kan ook niet in de voetbalwereld', benadrukt Regeer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.