Regeer baalt van gelijkspel tegen Jong AZ: 'Je was de baas op het veld'

door Jesse ter Haar 10

Bron Ajax TV

Youri Regeer baalt van het 1-1 gelijkspel van Jong Ajax op bezoek bij Jong AZ. De middenvelder annex rechtsback van de beloftenploeg van de Amsterdammers voelde zich vrijwel de gehele wedstrijd de betere, maar toch werden de punten gedeeld.

'Als je in de eerste helft het spelbeeld ziet, ben je de baas. Niet met grote kansen, maar je komt toch met 0-1 voor', vertelt hij in gesprek met Ajax TV. 'In de tweede helft start je op zich oké. Je creëert weer geen grote kansen, maar hebt wel de overhand. Dan krijg je een penalty en Donny (Warmerdam, red.) weet dondersgoed dat hij daar geen sliding moet maken. Daarvoor redde Tom (De Graaff, red.) ons al met een geweldige reflex. Je staat hier nu met een ontevreden gevoel.'

Het talent vertelt dat de leiding en dus ook de spelers van Jong Ajax aanvankelijk een ander ingestelde tegenstander hadden verwacht. 'We hadden verwacht dat Jong AZ iets hoger druk zou zetten, maar ze gingen in een blok staan. Je zag dat wij op hun helft aan het voetballen waren. Je was de baas op het veld.'

Jong Ajax komt niet tot grote kansen

De kansen kwamen maar moeilijk tot stand, maar Regeer weet dat de ploeg dan rustig moet blijven. 'Je moet niet gaan forceren. De kansen komen vanzelf wel. Je ziet dat we ook via een individuele actie van Rasmussen op voorsprong kunnen komen. We weten dat we individuele kwaliteiten hebben voor als je niet door de organisatie komt. Dat zag je wederom.'

Waar het dan door kwam dat de grote kansen grotendeels uitbleven? 'Misschien net die laatste pass of actie. Over en weer hebben we geen grote kansen gehad, maar toch sta je hier met een ontevreden gevoel. Omdat je over het algemeen de betere was.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.