Anderlecht heeft nadrukkelijke belangstelling voor Idumbo Muzambo; aanvaller wil contract vooralsnog niet verlengen

door Wessel Kroon 115

Anderlecht heeft nadrukkelijke belangstelling voor Idumbo Muzambo; aanvaller wil contract vooralsnog niet verlengen

door Wessel Kroon 115

Laatst geüpdatet

RSC Anderlecht heeft nadrukkelijke belangstelling in Stanis Idumbo Muzambo (18). De jonge Belg heeft nog een contract bij Ajax tot medio 2024 en wil dat vooralsnog niet verlengen. Naast RSC Anderlecht zijn er nog meer clubs geïnteresseerd in de diensten van Idumbo Muzambo.

Eerder deze maand kwamen de eerste geruchten naar buiten over de vermeende interesse van Anderlecht in de diensten van Idumbo Muzambo. De Belg heeft de clubs echter voor het uitkiezen. Zo is er ook interesse vanuit Spanje en Engeland, maar een terugkeer naar België lijkt waarschijnlijker. Naast Anderlecht heeft ook KAA Gent hem in het vizier. Een terugkeer naar Gent zou opmerkelijk zijn, aangezien Idumbo Muzambo die club in 2021 nog inruilde voor Ajax.

Ajax hoopt het contract van Idumbo Muzambo nog altijd te verlengen, maar de aanvaller lijkt weinig perspectief op speeltijd te hebben in het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij wil zijn contract vooralsnog dan ook niet verlengen. Op het gebied van contracten is er werk aan de winkel voor Ajax, want ook Gabriël Misehouy beschikt over een aflopend contract. Misehouy staat er echter wel voor open om zijn contract te verlengen, mits hij het vertrouwen van Ajax krijgt en de club hem perspectief biedt.

Idumbo Muzambo in Jong Ajax

Dit seizoen speelt Idumbo Muzambo zijn wedstrijden vooral voor Jong Ajax. Dit seizoen speelde Idumbo Muzambo vooralsnog 'slechts' tien wedstrijden, omdat hij een periode geblesseerd is geweest. In die tien wedstrijden was hij goed voor drie doelpunten. Afgelopen weekend scoorde hij nog de winnende treffer voor Jong Ajax in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.