Álvarez blijft bij Ajax ondanks serieuze belangstelling vanuit Frankrijk en Spanje

door Bart Veenstra 308

Álvarez blijft bij Ajax ondanks serieuze belangstelling vanuit Frankrijk en Spanje

door Bart Veenstra 308

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez speelt ook volgend seizoen in het shirt van Ajax. De Mexicaan kan rekenen op serieuze interesse vanuit Frankrijk en Spanje, maar zal volgend seizoen gewoon in het wit-rood-wit van Ajax te bewonderen zijn. De Amsterdamse club wil Álvarez namelijk niet kwijt, terwijl de middenvelder zelf gelukkig is met zijn positie binnen Ajax en zijn leven met zijn gezin bij zich.

Vanuit Frankrijk is de interesse voor Álvarez heel concreet, terwijl er ook vanuit Spanje interesse is in de controlerende middenvelder van Ajax. Veel Spaanse clubs verkeren in financieel zwaar weer en om die reden is Álvarez op dit moment te duur, tenzij die Spaanse clubs enkele spelers weten te verkopen. Bij de Amsterdamse club heeft Álvarez nog een contract tot medio 2024, waardoor Ajax geen haast zal hebben met een eventuele verkoop van de Mexicaan.

Bovendien is Álvarez sinds het afgelopen seizoen een steunpilaar gebleken voor het elftal van trainer Erik ten Hag. Als controlerende middenvelder wist Álvarez na de winterstop zijn basisplaats bij Ajax definitief te veroveren. De Amsterdammers wonnen met Álvarez in de ploeg de landstitel en de KNVB Beker, terwijl in de Europa League de kwartfinale werd bereikt.

Op dit moment is Álvarez met de nationale ploeg van Mexico actief op de Gold Cup. In de nacht van zaterdag op zondag (04.00 uur, Nederlandse tijd) openen de Mexicanen dat toernooi met een duel met Trinidad & Tobago. In de groepsfase speelt men verder tegen Curaçao en El Salvador. Een eventuele finale wordt op zondag 1 augustus gespeeld.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties