Ajax en Onana zetten 'zwaar geschut' in voor vrijspraak of lagere straf

door BartVeenstra 31

Ajax en Onana zetten 'zwaar geschut' in voor vrijspraak of lagere straf

door BartVeenstra 31

Laatst geüpdatet

Ajax en doelman André Onana zetten met de gerenommeerde advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero 'zwaar geschut' in om vrijspraak of een lagere straf te krijgen voor de goalie, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Bij de Kameroener werd in oktober 2020 het verboden middel furosemide in zijn lichaam anagetroffen.

De UEFA Appeals Body schorste Onana vervolgens voor twaalf maanden, maar Ajax en Onana hebben officieel besloten om beroep aan te tekenen bij het Hof van Arbitrage voor Sport, ook wel het CAS genoemd. Dat bevestigt woordvoerder Miel Brinkhuis tegenover De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant komen Ajax en Onana met Segaar en Ferrero, en daarnaast ook clubjurist Ivo Trijbits, met 'twee kanonnen' op de proppen. Segaar maakte sinds 2006 deel uit van het bestuur van de Nederlandse dopingautoriteit, waar hij van 2008 tot 2015 voorzitter was. In 2000 was hij de eerste voorzitter van de Auditcommissie Doping van het NOC*NSF en in 2015 werd hij onderscheiden met de erepenning van de sportkoepel.

Ferrero is een 'gelauwerde' Spaanse advocaat. Hij werd al meerdere keren ingeschakeld door de World Anti Doping Agency (WADA). 'Wij voelen ons comfortabel bij deze juridische bijstand', aldus Ajax-woordvoerder Brinkhuis. Er wordt nu eerst een Statement of Appeal ingediend, waarna een 'Appeal Brief' volgt. Daarna zal de UEFA in de gelegenheid worden gesteld om een schriftelijk antwoord te sturen. Pas daarna volgt een mondelinge behandeling met pleidooien, zo meldt De Telegraaf.

Bron De Telegraaf

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties