'Ajax wil nieuwe doelman vastleggen; Rulli als eerste optie'

door Jesse ter Haar 424

Bron Twitter

'Ajax wil nieuwe doelman vastleggen; Rulli als eerste optie'

door Jesse ter Haar 424

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Ajax wil Gerónimo Rulli vastleggen als nieuwe keeper, zo schrijft Fabrizio Romano vrijdagavond op Twitter. De club wil hoe dan ook een nieuwe doelverdediger aantrekken en daarbij geldt de Argentijn - die onlangs onderdeel was van de nationale ploeg die zich tot wereldkampioen kroonde - als eerste optie.

De goalie staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Amsterdammers. De club wil niet wachten tot de zomer en hem in januari al verwelkomen in Nederland. Hij staat bovenaan de lijst, zo valt te lezen. Rulli is eerste keeper van Villarreal en een gewaardeerde speler, maar toch heeft Ajax het contact gelegd. 'Ajax zal een nieuwe keeper vastleggen en Rulli is de eerste optie', zo schrijft Romano.

Rulli is een dertigjarige keeper en staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij de club uit Spanje. Sinds september van dat jaar stond hij al tachtig keer onder de lat bij de La Liga-ploeg. Hij moest 71 tegendoelpunten incasseren en wist 34 keer de nul te houden. Eerder kwam Rulli uit voor Montpeillier en Real Sociedad. Ook stond hij onder contract bij Manchester City, maar hij keepte nooit een duel voor de nummer twee van de Premier League.

Momenteel staat de Argentijn - die tot op heden tot vier interlands kwam - nog tot medio 2024 onder contract bij Villarreal. De club betaalde vijf miljoen euro aan Real Sociedad voor de 1,89 meter lange goalie. In mei bereikt Rulli de 31-jarige leeftijd.

Noppert en Gorter

Het nieuws komt bovenop het verhaal dat Ajax interesse zou hebben in sc Heerenveen-keeper Andries Noppert. De keeper van Oranje staat volgens de berichtgeving hoog op de lijst van Ajax, maar er zou - een kleine twee weken geleden - nog geen contact gezocht zijn. Momenteel beschikt Ajax met Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg over twee keepers op leeftijd, terwijl de 22-jarige Jay Gorter daar nog achter zit. Bij gebrek aan kansen in Ajax 1 zou hij echter verhuurd willen worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.