Ajax stelt Hendriks aan als nieuw directielid

door Bas Velzel 235

Bron Ajax

Ajax stelt Hendriks aan als nieuw directielid

door Bas Velzel 235

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Maurits Hendriks is door Ajax aangesteld als Chief Sports Officer (CSO). Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Hendriks is voor een periode van twee jaar, met een optie voor nog twee jaar, aangesteld in de nieuwe directiefunctie binnen de club.

Bron foto: AFC AJAX

Hendriks moet zich onder andere gaan ontfermen over Sportpark De Toekomst, het project De Nieuwe Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen. Verantwoordelijkheden rond Ajax 1 en Jong Ajax blijven in de handen van Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra.

Hendriks was ruim dertien jaar technisch directeur bij het NOC*NSF. Die functie bekleedde hij sinds 2008 en tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen en Rio de Janeiro. Tijdens de Winterspelen in Sotsji was hij chef de mission. Ook is hij een oud-hockeyer en was hij de bondscoach van het Nederlands Hockeyelftal, waarmee hij Olympisch en Europees kampioen werd.

Reacties Hendriks en Van der Sar

'Ajax inspireert met tot de verbeelding sprekende topprestaties van jonge mensen die het beste uit zichzelf halen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega's een bijdrage te leveren aan het versterken van de topsportcultuur en het verder uitbouwen van deze prachtige club', aldus Hendriks.

Ook Edwin van der Sar is blij met de toevoeging van Hendriks aan de directie van Ajax. 'Zijn kennis en ervaring zijn van waarde bij het verder ontwikkelen van de topsportcultuur van Ajax. Dat betreft onder meer het met de betrokken collega's verder versterken van onze jeugdopleiding, de volgende stappen van ons vrouwenvoetbal en verschillende lange-termijnprojecten, zoals het project De Nieuwe Toekomst'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.