Ajax sluit sponsordeal met Sandals Resorts, gaat voetbal ontwikkelen op Curaçaose scholen

door BadembaBarrie 47

Bron Ajax

Ajax sluit sponsordeal met Sandals Resorts, gaat voetbal ontwikkelen op Curaçaose scholen

door BadembaBarrie 47

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een sponsordeal gesloten met Sandals Resorts, een bekende all-inclusive hotelketen in het Caribisch gebied. In samenwerking met de filantropische tak van het bedrijf, de Sandals Foundation, gaat de landskampioen het voetbal op Curaçao verder ontwikkelen, zo meldt Ajax op de eigen website.

Het project bestaat uit meerdere elementen. Zo gaan Ajax en de Sandals Foundation duurzaam geproduceerde voetbalmaterialen aanbieden, zoals voetbaldoelen waarvan de netten gemaakt zijn van oude visnetten die uit de oceaan zijn gevist. Daarnaast gaan Ajax-coaches samen met lokale coaches een jaar lang, acht weken per school, voetballes geven op Curaçaose scholen.

Het doel van het project, wat Future Goals genoemd wordt, is het empoweren van kinderen door middel van voetbal, zo valt bij Ajax op de site te lezen. Het project start op Curaçao met als uiteindelijk doel om het hele Caribisch gebied te bekleden.

Van der Sar: 'Doen alles om toekomstige generaties te inspireren'

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert enthousiast op de nieuwe samenwerking. 'Ajax heeft als missie om de toekomst van het voetbal op wereldwijd niveau kracht bij te zetten. Dit begint bij onze jeugd, de volgende generatie. Daarom doen we er alles aan om toekomstige generaties te inspireren. Samen met SRI en de Sandals Foundation kijken we er naar uit om impactvolle voetbalprogramma's voor kinderen op Curaçao en de rest van het Caribisch gebied op te zetten.'

Ajax maakte de sponsordeal donderdagmiddag bekend middels een ludiek filmpje. Daarin is te zien hoe Jurriën Timber en Edson Álvarez, onder begeleiding van Bob Marleys Three Little Birds, de eerste Future Goals afleveren bij het MGR Niewindt College op Curaçao. Jeanne Hellburg, het hoofd van de school, is er blij mee. 'Je ziet en voelt echt wat voetbal voor de kinderen betekent; geef ze een bal en een doel en niets anders lijkt meer toe te doen. Future Goals is een geschenk voor ons en alle kinderen op deze school.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties