Timber normaal op vakantie op Curaçao: 'Nu hier met Ajax voor de bevolking en de kinderen'

door Bart Veenstra 15

Bron De Telegraaf

Timber normaal op vakantie op Curaçao: 'Nu hier met Ajax voor de bevolking en de kinderen'

door Bart Veenstra 15

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax' komst op Curaçao is groot nieuws op het eiland, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend. De Amsterdammers zijn deze week op Curaçao om onder meer clinics te verzorgen en op 20 mei tegen een selectie van Curaçaose voetballers te spelen.

Tijdens een persconferentie - vlak na aankomst van Ajax op Curaçao - gaf algemeen directeur Edwin van der Sar aan 'trots' te zijn op het partnership met Curaçao. 'Na een zwaar seizoen ben ik blij dat we het kampioenschap kunnen delen met de bevolking van Curaçao', aldus de directeur.

Voor Jurriën Timber is het eveneens speciaal om op Curaçao te zijn. Het is het eiland waar zijn ouders vandaan komen en normaal gaat hij er op vakantie. 'Nu zijn we hier met Ajax voor de bevolking en kinderen van het eiland.'

Dat Ajax op Curaçao is, is groot nieuws op het eiland. Zo is er veel animo voor de clinics. In totaal kunnen 400 jeugdspelers meedoen, terwijl er zich meer dan 1300 hebben aangemeld. De wedstrijd tussen Ajax en Team Curaçao van 20 mei is al uitverkocht, terwijl er voor de training van donderdag veel mensen worden verwacht en er zodoende veiligheidsmaatregelen gelden.

Dylan Timber in Team Curaçao

In de nacht van vrijdag op zaterdag (02.00 Nederlandse tijd) speelt Ajax tegen Team Curaçao. Bij dat elftal zijn onder meer Dylan Timber (FC Utrecht) en Jetro Willems (Greuther Fürth) actief. Het elftal wordt geleid door oud-Ajacied Dean Gorré en bestaat uit Curaçaose spelers die actief zijn op het eiland zelf en Curaçaoënaars die in andere landen actief zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties