Ajax presenteert nieuwe 'pre-match' collectie om diversiteit Amsterdam te eren

door NielsOpdam 652

Bron AS

Ajax presenteert nieuwe 'pre-match' collectie om diversiteit Amsterdam te eren

door NielsOpdam 652

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax, Adidas en kledingmerk Daily Paper hebben maandag de 'pre-match' collectie gepresenteerd voor het seizoen 2022-2023. In de collectie is er een rode draad, namelijk een op Oost-Afrikaanse kralenwerk geïnspireerde print, in de Pan-Afrikaanse kleuren rood, zwart en groen. Bestel iets uit de 'pre-match' collectie door hier te klikken!

Met deze nieuwe collectie willen Ajax, Adidas en Daily Paper multiculturalisme in Amsterdam eren. De Nederlandse hoofdstad is een stad die wereldwijd geroemd wordt om zijn diverse bevolking en zijn inclusieve karakter. Het is de tweede keer dat er een nieuwe collectie gepresenteerd wordt in samenwerking met Daily Paper. Op 24 augustus werd het derde tenue wereldkundig gemaakt. Dat was een eerbetoon aan de voor Amsterdam zo kenmerkende straatvoetbalcultuur en zijn vermaarde voetbalpleintjes.

De 'pre-match' collectie komt voort uit de liefde die Ajax, Adidas en Daily Paper delen voor Amsterdam. De collectie is een eerbetoon aan de diverse bevolking en het inclusieve karakter, waar Amsterdam om wordt geroemd. Het opvallende ontwerp staat symbool voor de multiculturele achtergrond die Daily Paper gemeen heeft met tal van Ajacieden en vele anderen die zich thuis voelen in Amsterdam.

Collectie zal pas vanaf begin november beschikbaar zijn

De universele kleuren hebben een symbolische betekenis in veel culturen en voor mensen die diversiteit en inclusiviteit omarmen. De collectie bestaat uit een warming-up shirt voor mannen en vrouwen, warming-up trui, presentatiejack (anthem), trainingsjack, trainingsbroek en hoodie. De voornaamste artikelen van de collectie worden door Ajax 1 gedragen in de warming-up en tijdens de presentatie aan het publiek als Ajax in het thuis- of derde tenue speelt. Tijdens Ajax - Rangers FC is Ajax aanstaande woensdag voor het eerst in de collectie te zien.

Je kunt alle producten uit deze nieuwe collectie nu bestellen, maar de collectie zal pas vanaf begin november beschikbaar zijn via Ajax, Adidas, Daily Paper en geselecteerde internationale retailers. Als je iets uit deze 'pre-match' collectie wilt bestellen, dan kun je hier klikken om via de voorinschrijving te bestellen!

Wil jij iets uit de nieuwe 'pre-match' collectie van Ajax bestellen? Klik dan hier om via de voorinschrijving te bestellen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.