Ajax en Adidas slaan handen ineen met Daily Paper voor derde tenue

door Bart Veenstra 373

Bron AS

Ajax en Adidas slaan handen ineen met Daily Paper voor derde tenue

door Bart Veenstra 373

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft samen met Adidas en het van origine Amsterdamse modemerk Daily Paper het nieuwe derde tenue gelanceerd. Het tenue is een eerbetoon aan de Amsterdamse straatvoetbalcultuur en de gouden generatie plus de impact op de gemeenschapszin in Amsterdam.

Op het shirt, dat overwegend goud is, zijn negen prominente Amsterdamse straatvoetbalpleintjes - als transparant zwart watermerk - te zien. Met de rood/zwarte baan en de witte Ajax- en sponsorlogo's komen de kleuren van de Amsterdamse vlag terug in het ontwerp. De baan op het shirt is tevens een verwijzing naar de rode baan van het thuisshirt van Ajax.

Met het tenue brengen Ajax, Adidas en Daily Paper een eerbetoon aan de unieke straatvoetbalcultuur en de gouden generatie van de stad. De voetbalpleintjes in de stad staan sinds jaar en dag aan de basis van de ontwikkeling van in Amsterdam geboren en getogen talent, waaronder enkele grote namen uit het verleden én heden van Ajax. Volgens menigeen vindt de kenmerkende aanvallende speelstijl van Ajax hier zijn oorsprong.

Welke pleintjes op het derde shirt van Ajax?

De vraag is: welke negen pleintjes zijn er te vinden op het derde shirt van Ajax. Dat zijn de volgende: Balboaplein, Zaandammerplein, A. Nouriplein (voorheen Nigel de Jongplein), Louis De Visserplein (Gregory van der Wielplein), Piramide, Hendrick de Keijserplein, Joubertplein, adidas Plein en Ob/Boni Plein.

Als detail is in de nek overigens een speelse interpretatie van het stadswapen van Amsterdam te zien, met Ajax en Daily Paper als branding. Het oprichtingsjaar van Amsterdam (1275), Mokum en Damsko als bijnamen voor de stad en de Pan-Afrikaanse kleuren - als verwijzing naar de Afrikaanse wortels van Daily Paper - komen eveneens naar voren.

Supporters die het shirt kopen in de fanshop zien dat Daily Paper zichtbaar is onder het Ajax-logo op het shirt en het broekje. Dit zal in verband met regelgeving van overkoepelende organisaties niet tijdens de wedstrijden te zien zijn. Ajax speelt verder in een zwarte broek met witte details en met gouden kousen met een rood/zwarte band en een wit Adidas-logo. Het tenue zal vooral tijdens Europese uitwedstrijden gedragen worden, maar kan ook gedragen worden tijdens nationale wedstrijden als dat de beste optie is.

Het shirt is per direct verkrijgbaar in onder meer de Official Ajax Fanshops in de Johan Cruijff ArenA en de Kalverstraat. Je kunt het shirt natuurlijk ook online bestellen en dat kan via deze link! Het shirt is ook verkrijgbaar via Adidas, Daily Paper en overige nationale en internationale retailers.

Ajax en Adidas slaan handen ineen met Daily Paper voor derde tenue
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.