Ajax presenteert Carlos Borges; Amsterdammers betalen veertien miljoen euro

door Brent Tomassen 924

Ajax presenteert Carlos Borges; Amsterdammers betalen veertien miljoen euro

door Brent Tomassen 924

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van Carlos Borges wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. De Portugese buitenspeler komt over van Manchester City en tekent in Amsterdam een contract tot 2028. Ajax betaalt veertien miljoen euro voor Borges, een bedrag dat middels bonussen op kan lopen naar negentien miljoen eruo.

FOTO: AFC AJAX

Ajax laat in de officiële berichtgeving weten dat de negentienjarige Portugees in Amsterdam zal spelen onder de naam "Forbs". De snelle vleugelaanvaller speelde sinds 2014 in de jeugdopleiding van Manchester City, dat hem overnam uit de academie van Sporting Portugal. Bij de Engelse landskampioen had Borges nog een contract tot medio 2026.

Het afgelopen seizoen speelde Borges in het O21-elftal van Manchester City, dat uitkomt in de Premier League 2. Tijdens het seizoen 2022/23 scoorde Borges in 35 wedstrijden 22 doelpunten. Hiermee werd hij topscorer van het kampioensteam van Manchester City in de beloftencompetitie voor Premier League-clubs. Ook werd hij tot beste speler van de competitie verkozen.

Ajax wil nog een centrale verdediger toevoegen aan selectie

Borges is na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović en Diant Ramaj de vierde zomeraankoop van Ajax. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat liet eerder weten dat de Amsterdammers nog op zoek zijn naar een vervanger voor Jurriën Timber, die naar Arsenal vertrok. Josip Sutalo lijkt de topprioriteit te zijn als nieuwe centrale verdediger.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.