Ajax ontvangt boetes na laatste Europese groepsduels; Valkanis twee duels geschorst

door Bart Veenstra 82

Bron Voetbal International

Ajax ontvangt boetes na laatste Europese groepsduels; Valkanis twee duels geschorst

door Bart Veenstra 82

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft naar aanleiding van zijn laatste twee groepswedstrijden in de Europa League enkele boetes gekregen. Daarnaast is assistent-trainer Michael Valkanis voor de komende twee Europese wedstrijden geschorst. Dat meldt Voetbal International op basis van documenten van de UEFA.

Valkanis werd tijdens de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille van de bank gestuurd. De assistent-trainer van Ajax had commentaar op de arbitrage en zodoende is hij nu voor twee wedstrijden geschorst. Valkanis is er dus niet bij als Ajax het in de Conference League opneemt tegen FK Bodø/Glimt. Steven Berghuis kreeg tijdens het duel met Olympique Marseille rood en was daardoor al geschorst voor het duel met AEK Athene.

Ajax ontvangt ook enkele boetes

Ajax heeft ook enkele boetes gekregen. Vanwege 'wangedrag van de selectie' tijdens het uitduel met Olympique Marseille moet Ajax een boete van negenduizend euro betalen. Olympique Marseille op zijn beurt moet een boete van 21.250 euro betalen vanwege het afsteken van vuurwerk.

Ook tijdens het duel met AEK Athene - de laatste groepswedstrijd - zijn er dingen gebeurd die een boete voor Ajax op hebben geleverd. Vanwege het gebruik van laserpennen en een provocerende boodschap van de aanhang moet Ajax in totaal achttienduizend euro boete betalen. AEK werd zwaarder bestraft: vanwege het gebruik van laserpennen en onrust op de tribune moeten de Grieken 41.000 euro overmaken aan de UEFA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.