Ajax O18 wint simpel van Willem II O18; Ajax O17 geeft overwinning in extremis uit handen

door Cristian de Jong 82

Een drukke zaterdag voor Ajax en de Ajax-jeugd! Beginnend met Ajax O18. De talenten wonnen afgelopen week nog met een monsterscore van de leeftijdsgenoten van Liverpool, maar zullen het nu moeten opnemen tegen Willem II. De dag wordt vervolgd door een mini-klassieker tussen Ajax O15 en Feyenoord O15. Ook Ajax O16 komt in actie. De talenten nemen het op tegen NAC Breda. Tot slot reist Ajax O17 af naar Den Haag voor een uitduel tegen de leeftijdsgenoten van ADO. Volg de wedstrijden hier live en praat mee!

FT | Ajax O18 - Willem II O18 (4-0)

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning weten te boeken tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Op Sportpark de Toekomst waren de Amsterdamse talenten met 4-0 te sterk voor de ploeg uit Tilburg. Ajax O18 kan dus terugkijken op een doelpuntrijke week.

De talenten van Ajax wonnen eerder deze week al met dubbele cijfers in een oefenduel tegen Liverpool. Ook tegen Willem II begon de ploeg uit Amsterdam uitstekend. Na een krap kwartier zette Don-Angelo Konadu zijn ploeg al op een 1-0 voorsprong. Later zorgden Don O’niel en Jan Faberski voor een ruime voorsprong (3-0). Ondanks dat Ajax O18 met een 3-0 voorsprong de kleedkamer ging opzoeken, verliep niet alles perfect in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De man van het openingsdoelpunt, Konadu, moest aan het eind van de eerste helft het veld geblesseerd verlaten.

In de tweede helft gaf Ajax O18 eigenlijk weinig tot niets weg. De Amsterdammers wisten zelf de scoren wederom uit te breiden. Een goal van Precious Ugwu ditmaal. Een grote mogelijkheid voor Willem II om iets terug te doen werd vervolgens gestopt door keeper Tommy Setford. Verdere doelpunten bleven uit en zodoende wint Ajax O18 zonder enige moeite van de leeftijdsgenoten van Willem II.

Opstelling Ajax O18:

T. Steford; Van de Pavert, Ugwu, Janse, Jetten; Verkuijl (Johnson, 68'), Vink, Peters (Appiah, 57'); Faberski, Konadu (Ouazane, 41'), O’niel (Bounida, 57').

Wissels Ajax O18:

Schreuder, El Aissati, Appiah, Wolff, Johnson, Ouazane, Bounida.

1-0 Don-Angelo Konadu (14')

2-0 Don O'niel (21')
3-0 Jan Faberski (29')
4-0 Precious Ugwu (63')

FT | Ajax O15 - Feyenoord O15 (3-3)

Ajax O15 heeft een punt overgehouden aan de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De Amsterdammers kwamen op Sportpark de Toekomst niet verder dan een spectaculair 3-3 gelijkspel.

Ajax O15 begon de mini-Klassieker gretig. De ploeg uit Amsterdam begon fel tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Grote kansen bleven in de openingsfase echter uit. De eerste echte grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor de Rotterdammers. In de zestiende minuut onderschepte Feyenoord O15 de bal en al snel volgde een voorzet. Deze voorzet belandde op de lat en zodoende kwam Ajax O15 met de schrik vrij.

Niet veel later waren het de Amsterdammers die de lat raakten. Abdellah Ouazane zag zijn bekeken poging net niet langs de keeper gaan. De lat weerhield beide ploegen dus van een doelpunt. Toch was het Ajax O15 dat op voorsprong kwam. Jeshurun Simeon blijkt een echte spits te zijn, nadat hij de bal keurig in het doel wist te tikken. Feyenoord O15 kwam echter al met een snel antwoord uit een gegeven penalty (1-1). Vijf minuten later is het zelfs een voorsprong voor de Rotterdammers als een poging van afstand verzilverd wordt. Zodoende ging men rusten met een tussenstand van 1-2.

Al vroeg in het tweede deel van de wedstrijd kwam Ajax O15 op gelijke hoogte. Simeon is uiteindelijk de man van het doelpunt, nadat de bal in derde instantie in de goal verdwijnt. De Amsterdammers genoten echter maar kort van deze voorsprong. Slechts enkele minuten later kwamen de Rotterdammers ditmaal op gelijke hoogte vanuit een corner. De wedstrijd kon op dat punt nog alle kanten op, tot een wel heel opvallend moment: een blessure bij de scheidsrechter. Een blessure zo zwaar dat de arbiter niet verder kon en de wedstrijd tijdelijk staakte.

Na een onderbreking en een nieuwe scheidsrechter kon de wedstrijd weer hervat worden. Scoren deden beiden ploegen na de hervatting echter niet meer en zodoende eindigt de mini-Klassieker op zaterdag in een 3-3 gelijkspel.

Opstelling Ajax O15:

Olgers; Nieboer, Peters (Veenbergen, 41'), Talai; Ouazane, De Koning, Wooter (Laghmich, 60'), Tanir (Newstead, 41'), Simeon, Gomes Fereira, Landvreugd (Wooter, 79').

Wissels Ajax O15:

Van der Wijst, Laghmich, Damming, Newstead, Veenbergen.

FT | Ajax O16 - NAC Breda O16 (5-1)

Ajax O16 heeft een 5-1 zege weten te boeken op de leeftijdsgenoten van NAC Breda. De Brabanders creëerden zelf een aantal goede kansen, maar uiteindelijk bleek de thuisploeg op Sportpark de Toekomst het meest effectief.

Ajax O16 kende een goede start tegen de Bredanaars. Na een mogelijkheid in de openingsfase waren het vervolgens Nnamdi Koka, Miguel Joao da Silva en Pharrell Nash na ruim twintig minuten hun ploeg op een 3-0 voorsprong zetten. Een zware klap voor de ploeg uit Breda, dat niet veel later een grote mogelijkheid kreeg op de aansluitingstreffer. Deze poging werd echter niet verzilverd.

Waar NAC Breda O16 een kans op de 3-1 liet liggen, was het aan de andere kant wederom Nash die zorgde voor een Amsterdams doelpunt en tevens zijn tweede van de middag: 4-0. Verder scoorde de ploegen niet meer in het eerste gedeelte van de wedstrijd en zodoende ging men rusten met een tussenstand van 4-0.

Na de onderbreking was Ajax O16 twee keer dichtbij een nieuwe treffer, maar het eerste doelpunt van de tweede helft was voor de bezoekers. Een NAC-speler kon aanleggen in het strafschopgebied van Ajax O16 en deed dit succesvol: 4-1. Twee minuten later werd de marge weer vier, nadat Joeri Cruden een voorzet van Hasan Ayyildiz binnenwerkte bij de tweede paal. Gescoord werd er verder niet, waardoor Ajax O16 een ruime zege boekte.

Opstelling Ajax O16:

Bonevacia; Van der Aa, Kasanwirjo (71' De Falco), Bouchouari; Koka, Romers (76' Tilborg, opnieuw ingebracht)), Acheampong (41' Ayyildiz), Tilborg (41' Cruden); Zinhagel, Nash (Teuwsen, 59'), Joao da Silva (Barron, 59').

Wissels Ajax O16:

Engel, Ayyildiz, Barron, Cruden, Teuwsen, De Falco.

FT | ADO Den Haag O17 - Ajax O17 (2-2)

Ajax O17 heeft pijnlijk puntenverlies gelden in Den Haag. Op bezoek bij ADO Den Haag O17 werd in de slotfase van de wedstrijd een achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong, maar diep in blessuretijd viel alsnog de 2-2 na een rake kopbal.

ADO Den Haag O17 kreeg al vroeg in de wedstrijd de eerste kans. De spits draaide weg van Mylo van der Lans en kon vuren op het doel van keeper Aymean El Hani. Laatstgenoemde bleek alert en bracht redding. Na een kwartier volgde het eerste gevaarlijke moment van de bezoekers uit Amsterdam. Haniël Pereira da Gama dribbelde langs zijn tegenstander en kon vanaf een meter of twintig uithalen, maar deze poging bleek geen probleem te zijn voor de Haagse doelman.

Ajax O17 had het in het eerste bedrijf moeilijk in Den Haag en mocht van geluk spreken dat de ploeg uit de Hofstad tot tweemaal toe niet succesvol kon counteren. Vlak voor rust kreeg Ajax O17 wel de rekening gepresenteerd. Bashan Enoh kwam te laat en raakte een tegenstander in zijn eigen strafschopgebied. De toegekende penalty werd koelbloedig benut: 1-0.

De Amsterdammers begonnen de tweede helft beter dan het de eerste helft eindigde en dat leverde na een kleine tien minuten een enorme kans op voor Emre Ünüvar. De spits kon de bal inschieten op aangeven van Pereira da Gama, maar mikte recht op de doelman af, die de bal simpel kon keren. Na een dik uur mocht ADO Den Haag O17 aan de 2-0 ruiken, nadat een speler van de thuisploeg alleen op El Hani afkon. De Ajax-goalie bleef koel en bracht redding. Even later belandde een ADO-kopbal via El Hani op de lat.

Een kwartier voor tijd leek Ajax O17 langszij te komen via Ünüvar, maar het doelpunt van de spits werd discutabel afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later mochten de Amsterdammers dan eindelijk juichen. Pereira da Gama tikte een voorzet van Jahyendrow Amour binnen en zorgde hiermee voor de 1-1.

Het spel werd gedurende de tweede helft wat onvriendelijker en dat leverde een aantal gele kaarten op voor beide ploegen. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in minuut 93 schoot Bendeguz Kovacz de Amsterdammers op voorsprong uit een vrije trap. De zege leek hiermee in Amsterdamse handen, maar enkele minuten later scoorde ADO Den Haag ook nog: 2-2. Hier bleef het bij, waardoor de kater bij Ajax O17 het grootst zal zijn.

El Hani; Puljhun (70' Amour), Beekman, Van der Lans, Oldenstam (88' N. De Koning); Enoh (46' Luijer), Abildgaard (55' Kovacs), Steur; Pereira da Gama, Ünüvar, Messori (70' Veltman).

Van der Velde, Amour, Luijer, N. De Koning, Veltman, Kovacs.

1-0 ADO Den Haag O17 (45+3', pen.)
1-1 Haniël pereira da Gama (79')
1-2 Bendeguz Kovacz (90+3')
2-2 ADO Den Haag O17 (90+6')