Ajax O18 wint overtuigend van PSV en doet goede zaken om kampioenschap

door Timo Suur 90

Ajax O18 heeft met 0-3 gewonnen op bezoek bij PSV O18. De ploeg van trainer Frank Peereboom bewees zichzelf hiermee een grote dienst, want door de overwinning staat het team nu gedeeld bovenaan. Ajax O15 kende minder succes in Eindhoven: dit duel bleek een prooi voor PSV O15, dat met 5-2 won.

Ajax O16 kwam vrijdagavond al in actie, ook tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De Amsterdammers gingen op Sportpark de Toekomst met 1-6 onderuit. Miguel Joao da Silva scoorde in de 29ste minuut nog wel de openingstreffer op aangeven van Hassan Ayyildiz. Jeshurun Simeon, normaliter spits van Ajax O15, maakte zijn debuut voor de ploeg van trainer Frank Korpershoek. Ajax O16 staat door deze nederlaag op de vierde plaats in de competitie.

FT | PSV O15 - Ajax O15 (5-2)

Een zwak Ajax O15 is zaterdagmiddag in een doelpuntrijk duel met 5-2 onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De Amsterdammers pakten nog wel snel de voorsprong, maar gingen uiteindelijk zonder resultaat van het veld. De Amsterdamse doelpunten werden gemaakt door Jeshurun Simeon en Nafairon Landvreugd.

Ajax kwam na zo’n vijf minuten op voorsprong in Eindhoven via Simeon. De aanvaller kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en schoot vervolgens beheerst raak in de verre hoek. De bezoekers wisten de voorsprong niet vast te houden in de eerste helft. PSV O15 draaide de wedstrijd om en beide teams gingen met een 2-1 tussenstand richting de kleedkamers.

Aan het begin van de tweede helft ging Ajax O15 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Er waren mogelijkheiden voor Landvreugd en Simeon, maar ze wisten beiden het net niet te vinden. Laatstgenoemde zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door een verdedigiger. Na een klein uur kwam Ajax O15 alsnog op gelijke hoogte via Landvreugd. Hij werd ingespeeld door Tim de Koning, die goed wist door te dekken. Landvreugd werkte zichzelf langs een paar verdedigers en punterde de bal in de verre hoek: 2-2.

Waar Ajax O15 in de 65ste minuut nog ontsnapte aan een achterstand, was het vier minuten later alsnog raak. Een voorzet vanaf de rechterkant werd in het doel gekopt. Een kleine vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek de beslissing te vallen. Een goede aanval van PSV O15 resulteerde in een lage voorzet die in het doel werd geschoten. Diep in de blessuretijd werd het nog erger voor Ajax O15. De thuisploeg kwam eruit na een snelle ingooi en een lage voorzet werd in het lege Ajax-doel gewerkt. Hiermee werd de eindstand op 5-2 gezet.

Opstelling Ajax O15:

Van der Wijst; Nieboer (41' Koelewijn), Peters, Veenbergen (66' Kruijf); Ouazane, T. De Koning, Talai (66' Tarvajarvi), Gomes Fereira (41' Rakdou); Landvreugd, Simeon, Laghmich (41' Wooter).

Wissels Ajax O15:

Olgers, Tarvajarvi, Rakdou, Wooter, Koelewijn, Kruijf.

FT | PSV O18 - Ajax O18 (0-3)

Ajax O18 heeft met ruime cijfers weten te winnen op bezoek bij PSV O18. De Amsterdammers waren vanaf begin af aan de ploeg die het liefst wilde winnen en uiteindelijk betaalde deze instelling zich uit in de 0-3 eindstand.

Het begin van de wedstrijd verliep rustig. Ajax O18 had het meeste balbezit en de Amsterdammers waren feller in de duels. Er werden echter geen kansen gecreëerd door beide ploegen. Na ruim een halfuur kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong via Jan Faberski. De Pool kreeg de bal van Don-Angelo Konadu en schoot vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek.

Ajax O18 ging zodoende met een terechte 0-1 voorsprong richting de kleedkamers. Een klein kwartier na rust wist Skye Vink namens de bezoekers de voorsprong te verdubbelen. Lucas Jetten passeerde een tegenstander op de achterlijn en gaf de bal vervolgens laag voor. Vink kon de bal simpel in het lege doel tikken en Ajax O18 op een 0-2 voorsprong zetten.

De voorsprong gaf Frank Peereboom de mogelijkheid om wat wissels toe te passen en na drie minuten leverde dit al een prachtig resultaat op. Gerald Alders gaf de bal voor en Konadu liet zijn klasse zien met een snoeiharde omhaal die tegen de touwen vloog: 0-3. In de slotfase probeerde de thuisploeg het ook met een omhaal, maar deze bleek een stuk minder succesvol en belandde in de handen van doelman Paul Reverson. Door de zege staat Ajax O18 gedeeld eerste in de voorjaarscompetitie, samen met de leeftijdsgenoten van Feyenoord.