Ajax O18 wint nipt van tiental AZ O18; Ajax O17 overklast leeftijdsgenoten FC Volendam

door Cristian de Jong 74

Dit is het livetopic van de wedstrijden van de Ajax-jeugd op 3 februari 2024. Om 12.00 uur trapt Ajax O17 de dag af met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Om 15.00 uur gaat Ajax O18 op bezoek bij AZ O18. Tot slot komt ook Ajax O16 in actie. Volg de wedstrijden hier live en praat mee!

FT | Ajax O17 - FC Volendam O17 (7-0)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag een zeer ruime overwinning weten te boeken tegen FC Volendam O17. De talenten uit Amsterdam waren met liefst 7-0 te sterk voor de andere ploeg uit Noord-Holland. Hoofdrolspeler aan de kant van Ajax was Emre Ünüvar met vier doelpunten.

Ajax O17 trapte om 12.00 uur af tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Op Sportpark de Toekomst waren het de Amsterdammers die in de beginfase van de wedstrijd goed wegkwamen. Volendam was brutaal en liet zien echt een resultaat te willen boeken in Amsterdam. Maar ook Ajax O17 liet zich in aanvallend opzicht goed zien. Echter bleven doelpunten in het eerste deel van het duel uit.

In de 21e minuut openden de Amsterdammers de score. Aanvoerder Mylo van der Lans verschalkte de defensie van de Volendammers uit een corner en zette hiermee zijn ploeg op voorsprong. Toch bleven de bezoekers brutaal en gevaarlijk. Kansen verzilveren deed het echter niet in de eerste helft. Wie wel kansen verzilverde was Emre Ünüvar. De Ajacied scoorde in de 34e minuut een doelpunt na de Volendamse keeper te hebben gepasseerd. Niet veel later scoorde Ünüvar zijn tweede van de middag na een hard schot in de linkeronderhoek (3-0).

In de tweede helft ging Ünüvar vrolijk verder waar hij in de eerste helft mee bezig was: doelpunten scoren. Na een bal op de paal schoot het talent zijn rebound in het dak van het doel. Hiermee zette hij zijn ploeg op een ruime 4-0 voorsprong. Het verzet van Volendam leek verdwenen. Waar de bezoekers graag iets terug wilden doen, was het wederom Ünüvar die het net wist te vinden. De Ajax-speler schoot de vijfde van de middag binnen en zette hiermee zijn vierde doelpunt achter zijn naam.

In de slotfase van de wedstrijd deed FC Volendam niets meer terug. Lasse Abildgaard wist ook van geen ophouden en scoorde in de slotfase nog de 6-0 en de 7-0. Zodoende wint Ajax O17 vrij eenvoudig en zonder problemen van de leeftijdsgenoten van FC Volendam.

Opstelling Ajax O17:

Van der Velde; Oldenstam, Van der Lans (Puljhun, 61'), Amour, Pereira da Gama (Beekman, 61'); Luijer, Messori (Concincion, 67'), Steur; Abildgaard, Ünüvar (Kovacs, 67'), Mechrouh (Veltman, 67').

Wissels Ajax O17:

El Hani, Beekman, Puljhun, Concincion, Kovacs, Veltman, N. De Koning.

FT | AZ O18 - Ajax O18 (1-2)

Ajax O18 heeft in Alkmaar weten te winnen van de leeftijdsgenoten van AZ. De Amsterdammers speelden al sinds de zevende minuut met een man meer, maar waren tot aan de allerlaatste minuut nog niet zeker van de uiteindelijke 1-2 overwinning.

De wedstrijd begon voor AZ O18 dramatisch. Al in de zevende minuut moest een speler van de Alkmaarders aan de noodrem trekken, nadat Skye Vink op de keeper af kon lopen. De AZ’er moest de overtreding bekopen met een rode kaart. Hierna ging Ajax O18 op zoek naar de openingstreffer. Gerald Alders was tweemaal dichtbij met een kopbal, maar hij wist geen doel te treffen.

Aan de andere kant voorkwam keeper Paul Reverson met een goede redding dat AZ O18 na een counter op voorsprong kwam. Vlak voor rust was het dan toch Ajax O18 dat op voorsprong wist te komen. Precious Ugwu haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied en zag zijn schot op de paal belanden, maar de rebound bleek vervolgens een prooi voor Don O’niel: 0-1.

Diezelfde O’niel kon na rust zijn tweede treffer van de middag maken, maar hij schoot rakelings voorlangs. Twee minuten later mochten de bezoekers wel juichen. Alders wist na een goede actie de bal op het hoofd te leggen van Vink en laatstgenoemde zorgde voor 0-2. Ajax O18 probeerde de wedstrijd in het slot te gooien via onder meer een vrije trap van invaller Rayane Bounida, maar hij trof de muur.

Aan de andere kant leek Reverson opnieuw de held te worden. Een strafschop werd door de doelman gepakt, maar de scheidsrechter besloot dat deze moest worden overgenomen. In tweede instantie bleek de goalie kansloos: 1-2. Drie minuten voor tijd hielp Nick Verschuren zijn doelman een handje door de bal van de lijn weg te koppen. Diep in blessuretijd wist Mark Verkuijl dit kunstje te herhalen, waardoor Ajax O18 uiteindelijk moeizaam maar verdiend met de drie punten terugging naar Amsterdam.