Ajax O18 weet niet te overtuigen en wint nipt met 2-1 van FC Groningen O18

door Rick Pasker 43

Dit is het livetopic voor de competitiewedstrijd tussen Ajax O18 en FC Groningen O18. Beide ploegen treffen elkaar om 16.00 uur op Sportpark de Toekomst. Volg de wedstrijd hier en praat mee! Ajax O17 komt dinsdagavond ook in actie. Zij spelen in het bekertoernooi op bezoek bij FC Utrecht om 18.30 uur.

FT | Ajax O18 - FC Groningen O18 (2-1)

Ajax O18 heeft dinsdagavond maar nipt met 2-1 weten te winnen van FC Groningen O18. Voor rust stonden de Amsterdammers op een comfortabele 2-0 voorsprong door Skye Vink en Kayden Wolff. Na rust werd er alleen nog eenmaal gescoord door de bezoekers.

Al in de zesde minuut zorgde Ajax 018 voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Ook daarna volgden nog enkele kansen voor de ploeg van Frank Peereboom, maar in het eerste halfuur werd er niet gescoord. In de 34ste minuut was het wel raak, toen Kayden Wolff de bal panklaar neerlegde voor Skye Vink, die de bal achter de keeper schoof. Nog geen tien minuten later was het Wolff zelf die met een hard en laag schot de 2-0 binnenschoot.

Ook in de tweede helft kregen de Amsterdammers genoeg kansen, maar in de 62ste minuut vond FC Groningen O18 toch de aansluitingstreffer door de bal hard en hoog in de korte hoek te schieten. Een kwartier voor tijd leken de Groningers een penalty te versieren, maar na enige twijfel gaf de scheidsrechter geen penalty aan de bezoekers.

In de 81ste minuut kwamen de jongelingen van Ajax nog tot scoren, maar het doelpunt van Zakaria Ouazane werd afgekeurd, nadat er eerder al buitenspel was geconstateerd bij Damián van der Vaart. De laatste kans was voor Shedrach Ebite, maar de spits kopte over. In de extra tijd kwamen beide teams niet meer tot een kans en daarmee sleepte Ajax O18 de 2-1 overwinning binnen.