Ajax O18 met Aertssen en Vos op oorlogssterkte voor Youth League-duel met Sporting

door Thijs Zwagerman 20

Bron Ajax Showtime

Ajax O18 met Aertssen en Vos op oorlogssterkte voor Youth League-duel met Sporting

door Thijs Zwagerman 20

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 18 reist met een ijzersterke selectie af naar Lissabon voor het Youth League-treffen met Sporting Portugal. In de achtste finale van het prestigieuze jeugdtoernooi zullen meerdere Jong Ajax-talenten terugkeren om Ajax Onder 18 te versterken. Onder anderen Olivier Aertssen en Silvano Vos zijn van de partij. Gabriël Misehouy ontbreekt vanwege een lichte blessure.

Centrumverdediger Aertssen maakte recentelijk zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht en is dit seizoen één van de sterkhouders in Jong Ajax. Dat laatste geldt ook voor middenvelder Vos, die dit seizoen al meermaals op de bank zat bij Ajax 1. Met verdedigers Tristan Gooijer en Diyae Jermoumi en aanvaller Jaydon Banel maken bovendien nog meer grote talenten woensdag hun opwachting bij Ajax O18.

Het toont de ambities van Ajax in de Youth League aan. Twee weken geleden won Ajax in de tussenronde met 0-1 op bezoek bij MTK Budapest, maar Sporting Portugal is een tegenstander van andere orde. De Portugese topclub heeft een uitstekende jeugdopleiding en werd dit seizoen overtuigend eerste in een groep met Eintracht Frankfurt, Tottenham Hotspur en Olympique Marseille.

Ajax O18 eindige in de poule met Liverpool, Napoli en Rangers FC op de tweede plaats en moest zich zodoende via een tussenronde kwalificeren voor de achtste finale van de Youth League. Hierin werd de ploeg van trainer Frank Peereboom dus gekoppeld aan Sporting Portugal. De achtste finale bevat geen return, waardoor woensdagmiddag in Lissabon direct de beslissing zal vallen. Vorig seizoen speelde Ajax O18 in de groepsfase van de Youth League eenmaal gelijk en verloor het een keer van Sporting Portugal.

Vorm

Over het algemeen is Ajax O18 bezig aan een goed seizoen. De ploeg is koploper in de competitie, maar werd twee weken geleden op De Toekomst in het bekertoernooi wel uitgeschakeld door Feyenoord. Gerald Alders, David Kalokoh, Rico Speksnijder en doelman Tommy Setford zijn de laatste weken de spelers in vorm bij Ajax O18. Met de terugkeer van vijf talenten uit Jong Ajax is het desondanks aannemelijk dat Speksnijder zijn basisplaats tegen Sporting Portugal zal verliezen.

Vermoedelijke opstelling Ajax O18 tegen Sporting Portugal:

T. Setford; Jermoumi, Aertssen, Gooijer, Van Bohemen; Vos, Alders, Idumbo Muzambo; Kalokoh, Boerhout, Banel.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.