Ajax maakt deelnemers Future Cup 2023 bekend

door Bart Veenstra 18

Bron Ajax.nl

Ajax maakt deelnemers Future Cup 2023 bekend

door Bart Veenstra 18

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de deelnemers voor de aanstaande editie van de Future Cup bekendgemaakt. Naast Ajax O17 doen er nog zeven andere O17-teams mee aan het toernooi. De Future Cup wordt gehouden in het paasweekeinde. Dat valt dit jaar op deze dagen: zaterdag 8 april, zondag 9 april en maandag 10 april. Het is voor het eerst sinds 2019 dat er weer een Future Cup georganiseerd wordt.

Als gastheer is Ajax O17 uiteraard vertegenwoordigd op het toernooi. De Amsterdammers waren in het verleden al vijf keer winnaar van de Future Cup. Daarnaast is ook Juventus weer van de partij. De laatste editie van de Future Cup - in 2019 - werd door de Italianen gewonnen. Voor Juventus is het de vijfde keer dat zij meedoen aan het jeugdtoernooi.

Enkele debutanten op de Future Cup, ook een oude bekende

Ook Paris Saint-Germain doet weer mee. Het is voor de vierde keer achter elkaar dat de topclub uit Parijs aanwezig is op de Future Cup. Met FC Nordjsaelland kent de Future Cup ook een nieuwe deelnemer. Het is voor het eerst dat een club uit Scandinavië deelnemer is van het toernooi. Opvallend feitje: FC Nordsjaelland is de voormalig club van huidig Ajax-speler Mohammed Kudus. De club werkt samen met Right To Dream uit Ghana.

Verder is ook Chelsea actief op de Future Cup. Het is voor het eerst de club uit Londen meedoet aan het toernooi. Dat geldt ook voor het Duitse Borussia Mönchengladbach. Ook zij debuteren op de Future Cup. Dat geldt niet voor RSC Anderlecht. De Belgen wonnen het toernooi in het verleden al drie keer.

Tot slot is Club Pachuca de enige deelnemer uit een ander continent. De Mexicaanse club heeft sinds de zomer van 2022 een samenwerkingsverband met Ajax en zodoende is het te verklaren dat zij dit jaar meedoen aan de Future Cup.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.