Ajax O18 in Youth League met Van Axel Dongen tegen Sporting Portugal

door Thijs Zwagerman 10

Bron Ajax Showtime

Ajax O18 in Youth League met Van Axel Dongen tegen Sporting Portugal

door Thijs Zwagerman 10

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Amourricho van Axel Dongen zal deze week vanuit Jong Ajax terugkeren bij Ajax O18 om dit elftal te versterken in de Youth League. De ploeg van trainer Dave Vos speelt woensdagmiddag de eerste groepswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sporting Portugal en kan in dat duel dus rekenen op versterking van buitenspeler Van Axel Dongen.

Op de Youth League-spelerslijst die Ajax bij de UEFA heeft ingediend is naast Van Axel Dongen plaats voor meerdere spelers uit Jong Ajax. Jong Ajax-talenten Kian Fitz-Jim, Kristian Hlynsson, Christian Rasmussen, Ar'Jany Martha, Youri Baas, Rio Hillen en Julius Dirksen staan allen op de Youth League-spelerslijst. Tegen Sporting Portugal lijkt Ajax O18 echter niet te hoeven rekenen op meer steun van spelers uit de beloftenploeg. Jong Ajax is dit seizoen slecht aan de competitie begonnen en wil maandagavond in de wedstrijd tegen NAC Breda dan ook met een sterke selectie voor de dag komen. Zodoende wordt hoogstwaarschijnlijk alleen Van Axel Dongen afgestaan aan de O18.

Op de Youth League-spelerslijst van Ajax O18 is verder plaats voor meerdere talenten uit de O17-ploeg. Doelman Tommy Setford, middenvelders Rico Speksnijder, Olaf Gorter en Stanis Idumbo Muzambo en aanvaller David Kalokoh behoren eigenlijk tot de selectie van Ajax O17, maar zijn door Ajax wel ingeschreven voor de Youth League. Of er woensdagmiddag tegen Sporting Portugal ook daadwerkelijk talenten van Ajax O17 meespelen, is vooralsnog onduidelijk.

Jong Ajax-spelers Naci Ünüvar, Youri Regeer, Anass Salah-Edinne, Sontje Hansen, Max de Waal, Gibson Yah en Steven van der Sloot zouden gezien hun leeftijd ook nog (sommigen als dispensatiespeler ) in de Youth League mogen uitkomen, maar al deze talenten zijn door Ajax niet ingeschreven voor de Youth League en kunnen zich dus volledig richten op Jong Ajax.

Volledige Youth League-spelerslijst Ajax O18

Keepers:

Tom de Graaff

Tommy Setford
Charlie Setford
Sten Kremers

Verdedigers:

Prine Aning

Julius Dirksen
Rio Hillen
Jorrel Hato
Youri Baas
Oualid Agougil
Olivier Aertssen
Rida Chahid
Diyae Jermoumi
Dyferdio Misidjan
Tristan Gooijer
Mateja Milovanovic
Chanine van Bohemen

Middenvelders:

Nassef Chourak

Kian Fitz-Jim
Jenno Campagne
Gabriël Misehouy
Olaf Gorter
Loed Klaasen
Stanis Idumbo Muzambo
Rico Speksnijder
Kristian Hlynsson
Julian Brandes
Achraf Oughcha
Silvano Vos

Aanvallers:

David Kalokoh

Jay Enem
Divaio Bobson
Ar’Jany Martha
Raphaël Sarfo
Yoram Boerhout
Jaydon Banel
Jeppe Kjær Jensen
Christian Rasmussen
Eskild Dall
Amourricho van Axel Dongen

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties