Ajax O17 en Feyenoord spelen doelpuntloos gelijk in mini-Klassieker

door Gino Haverkamp 107

De mini-Klassieker is onbeslist geëindigd. In een zeker niet saaie wedstrijd op Sportpark De Toekomst kwamen Ajax O17 en de leeftijdsgenoten van Feyenoord niet verder dan een 0-0 eindstand. Ajacied Kayden Wolff had enkele malen de openingstreffer op zijn schoen.

Hoewel er gedurende de wedstrijd geen doelpunten vielen, viel er genoeg te beleven op Sportpark De Toekomst. Het duurde weliswaar even voordat het duel echt op gang kwam, maar toen dat eenmaal gebeurde, was de geest uit de fles. Zo vloog een voorzet van Jan Faberski pardoes bijna het doel in en kreeg Giandro Sambo in de 32e minuut een levensgrote kans. Vlak voor het Feyenoord-doel schoot de aanvaller echter hoog over, ook al lag de keeper al op de grond. Een kleine tien minuten later zag Kayden Wolff een keiharde inzet knap gered worden door de sluitpost.

De tweede helft was wat spectaculairder, niet in de laatste plaats vanwege de nodige opstootjes tussen de twee rivalen. Eén in het zestienmetergebied van Ajax, waar beide ploegen elkaar confronteerde, en één in het vijandelijke doelgebied, waar Faberski hard werd neergehaald. Zijn ploeggenoten kwamen vervolgens verhaal halen om het voor Faberski op te nemen.

Tweede helft vol incidenten en missers

Scoren gebeurde echter ook niet in de tweede helft, ondanks een aantal kansen voor beide partijen. Feyenoord krijgt na een uur spelen twee levensgrote kansen die de openingstreffer hadden móeten opleveren, maar doelman Freek Entius redde tweemaal erg knap. Even later wordt hij wél uitgespeeld, maar is het verdediger Dies Janse die een tegengoal voorkomt door de bal op de doellijn weg te werken.

Ook aan de andere kant wordt er gevaar gesticht. In de 75e minuut maakt een Feyenoorder een fout op de middenlijn, waarna Wolff de bal onderscherpt en zo het vijandelijke doel op kan zoeken. Oog in oog met de keeper gaat het echter mis; Wolff scoort niet.

Mede door het grote aantal gemiste kansen, eindigt de mini-Klassieker voor O17-teams in een brilstand. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, hebben beide ploegen het aanwezige publiek wel weten te vermaken.

LIVE 12.30 uur | Ajax O17 - Feyenoord O17 (0-0)