Ajax O16 verliest bekerfinale van Vitesse O16 in de verlenging

door NielsOpdam 29

Ajax O16 heeft de bekerfinale met 3-1 verloren van Vitesse O16. De Amsterdammers stonden na de reguliere speeltijd met 1-1 gelijk, maar moesten in de verlenging twee tegendoelpunten incasseren. Namens Ajax scoorde Eternal Barron het enige doelpunt.

Na vijftien minuten kreeg de Amsterdamse club de eerste kans van de finale. Haniel Pereira da Gama passeerde zijn man en gaf de bal vervolgens goed voor. Miguel Joao da Silva kon tegen de bal aanlopen, maar schoot over het doel heen. Vier minuten later kreeg Vitesse een mogelijkheid. Een speler van de Arnhemmers nam de bal vanaf zo’n 25 meter op de volley. Het schot draaide gevaarlijk richting het doel van Ajax, maar Aymean el Hani was alert. Er volgde een hoekschop.

De Amsterdammers creëerden nog twee kansen in het eerste halfuur. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de bal uit de kluts voor de voeten van de spits van Vitesse terecht. Hij kon van dichtbij uithalen, maar schoot over het doel van Ajax heen. De eerste helft ging gelijk op en Ajax had de zaken beter op orde dan afgelopen zaterdag, toen de ploeg een rechtstreeks duel om het kampioenschap met Vitesse (5-1) verloor.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor de club uit Arnhem. Vitesse kwam dan ook op voorsprong. Invaller Eternal Barron verloor de bal ver op zijn eigen helft. Vitesse was snel in de counter en speelde de spits in het strafschopgebied aan. De spits schoof de bal onder doelman El Hani door en zette de Arnhemmers op voorsprong.

Drie minuten later maakte Barron zijn fout meteen goed. Ajax ging meteen vanaf de aftrap naar voren. De doelman kwam uit, maar Barron is eerder bij de bal en ging om de doelman heen. Vanuit een lastige hoek schoot hij de gelijkmaker binnen. Daarna kregen de Amsterdammers ook de beste kansen, maar na de reguliere speeltijd kwam er geen winnaar.

In de verlenging kwam Vitesse opnieuw op voorsprong. Een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter werd genadeloos hard in de linkerkruising geschoten. Na 99 minuten viel de beslissing. Na balverlies van Ajax werd een invaller van Vitesse meteen in de diepte gestuurd. Hij stond helemaal vrij voor doelman El Hani en kon de bal onder hem door schieten. Vlak voor tijd volgde er een opstootje na een harde tackle van Ajax. Uiteindelijk verloren de Amsterdammers na de verlenging van Vitesse.

El Hani; Beekman, Van der Lans (62' Bergtop), Bouwman, Amour (53' Kasanwirjo); Johnson, Luijer (81' Acheampong), Steur (67' Barron); Oldenstam, Da Silva (67' De Koning), Pereira da Gama.

Van der Velde, Kasanwirjo, Perez, De Koning, Acheampong, Barron, Puljhun, Bergtop.

1-0 Doelpunt Vitesse O16 (70')
1-1 Eternal Barron (73')
2-1 Doelpunt Vitesse O16 (86')
3-1 Doelpunt Vitesse O16 (99')

- Lees alles over Ajax O16 in deze Kweekvijver!
- Er is geen verslag via Twitter, maar je kunt de wedstrijd live volgen via het liveblog hieronder!