Ajax neemt Abildgaard over van Silkeborg; Deen wordt toegevoegd aan selectie Ajax O17

door NielsOpdam 75

Bron Ajax

Ajax neemt Abildgaard over van Silkeborg; Deen wordt toegevoegd aan selectie Ajax O17

door NielsOpdam 75

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de zestienjarige Lasse Abildgaard overgenomen van het Deense Silkeborg IF, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. De Deense jeugdinternational wordt toegevoegd aan de selectie van Ajax Onder 17.

Het talent volgde al proeftrainingen bij Ajax en tekent nu een contract in de hoofdstad. Dat contract gaat per direct in en heeft een looptijd van drie jaar, tot medio 2026. Ajax schrijft verder dat de overgang onder voorbehoud van enkele formaliteiten is. Abildgaard kan op het middenveld uit de voeten, maar kan ook in de aanval worden ingezet.

De Deen speelde in de jeugd van FC Midtjylland en Silkeborg IF, waar hij afgelopen seizoen uitkwam voor het hoogste jeugdteam. Abildgaard trainde in november vorig jaar al veertien dagen mee bij Ajax. Daarnaast was hij ook op proef bij Red Bull Salzburg en Manchester United. Bij Silkeborg IF heeft de middenvelder annex aanvaller nog een 'stagecontract' tot de zomer van 2025.

'Ajax betaalt één miljoen euro voor Abildgaard'

Het Deense medium Ekstrabladet meldde vorige maand dat Ajax daardoor een transfersom moet overmaken aan Silkeborg IF. Naar verluidt kost Abildgaard rond de zeven miljoen Deense kronen, wat neerkomt op een bedrag van één miljoen euro. De Deen is niet de eerste speler die Silkeborg inruilt voor Ajax. In 2015 kwam Kasper Dolberg ook over van die club.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.