'Deens talent Abildgaard in november op proef bij Ajax'

door Brent Tomassen 36

Bron Tipsbladet

'Deens talent Abildgaard in november op proef bij Ajax'

door Brent Tomassen 36

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

Lasse Abildgaard zal in november twee weken op proef komen bij Ajax, zo meldt het Deense Tipsbladet. De vijftienjarige Deen speelt bij Silkeborg in zijn thuisland, maar mag dus in Amsterdam zijn talent laten zien.

Talentmanager Peter Christian Hansen van de Deense club reageert positief op de ontwikkeling van het talent. 'Ajax heeft zelf contact gelegd met de speler. Het is de bedoeling dat hij met één van zijn ouders en een jeugdtrainer naar Amsterdam komt.'

Hansen verwacht echter niet dat het snel tot een definitieve overgang zal leiden, al sluit hij het niet volledig uit. 'Nee, het zit niet echt in de planning, maar het is duidelijk dat als iemand als Lasse het goed doet, het tot de mogelijkheden behoort. Maar er zijn nog aardig wat zaken die op hun plek moeten vallen. Dus nu is het gewoon een training, en dan kijken we verder. Voor Lasse gaat het ook om het zien van iets anders dan Silkeborg en Deense omstandigheden.'

In januari 2015 ging Kasper Dolberg zijn jonge landgenoot al voor in een overgang van Silkeborg naar Ajax. De spits maakte snel indruk in Amsterdam en kwam uiteindelijk tot 45 goals in 119 wedstrijden. In de zomer van 2019 vertrok Dolberg naar OGC Nice, alvorens deze zomer over te stappen naar Sevilla.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.