Ajax mist tegen sc Heerenveen mogelijk vier spelers vanwege interlands

door BartVeenstra 112

Bron Ajax Showtime

Ajax mist tegen sc Heerenveen mogelijk vier spelers vanwege interlands

door BartVeenstra 112

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax moet het in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (16 oktober) mogelijk doen zonder een viertal spelers. Antony, Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico keren zeer waarschijnlijk te laat terug van hun interlandperiode.

Martínez en Tagliafico zijn wederom opgeroepen voor het nationale elftal van Argentinië. De Argentijnen spelen in de komende interlandperiode drie WK-kwalificatieduels. De laatste daarvan is tegen Peru en dat duel wordt gespeeld in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober. Ajax gaat echter op zaterdag 16 oktober (18.45 uur) op bezoek bij sc Heerenveen.

Ook Mexico, het land waar Álvarez voor uitkomt, speelt drie WK-kwalificatiewedstrijden in oktober. Mexico speelt op 14 oktober om 04.05 uur (Nederlandse tijd) nog tegen El Salvador, waardoor Álvarez waarschijnlijk niet op tijd terug is voor het duel met sc Heerenveen.

Tot slot zal ook Antony niet op tijd terug zijn voor het duel met de Friezen. De aanvaller behoort voor het eerst in zijn carrière tot de selectie van Brazilië. Dat brengt voordelen met zich mee, denk bijvoorbeeld aan een verhoogde transferwaarde, maar ook nadelen: Brazilië speelt namelijk in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober nog tegen Uruguay, waardoor Antony zeer waarschijnlijk niet op tijd terug zal keren voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Na afloop van de vorige interlandperiode kampte Ajax ook al met dit probleem. Destijds was Álvarez nét op tijd terug, maar Martínez en Tagliafico waren niet inzetbaar omdat zij niet op tijd terug konden zijn na hun interlandverplichtingen. Het duel met sc Heerenveen kan niet naar zondag verplaatst worden, daar Ajax op dinsdag 19 oktober aantreedt tegen Borussia Dortmund.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties