Ajax maakt jeugdtrainers en specialistentrainers voor komend seizoen bekend

door Jesse ter Haar 104

Bron Ajax.nl

Ajax maakt jeugdtrainers en specialistentrainers voor komend seizoen bekend

door Jesse ter Haar 104

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft maandagmiddag zijn jeugdtrainers voor het komende seizoen bekendgemaakt. Op Ajax.nl is te lezen dat er enkele bekenden binnen de jeugdopleiding actief blijven, maar ook keren er oude bekenden terug bij de club. Verder vertelt men over de rol van specialistentrainers bij Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Voor Ajax, zo vertelde Marijn Beuker onlangs, was het belangrijk dat de technische staf van ieder jeugdteam zou bestaan uit een didactische opleider en een voormalig profvoetballer. 'Daar zetten we zwaar op in. Daarbij gaat het vooral om de combinatie tussen die twee. Het is niet goed als mensen alleen maar bezig zijn met details vanuit hun eigen ervaring, maar ook niet als dit ontbreekt', vertelde hij eerder.

Op de website van de club voegt directeur voetbal Marijn Beuker daar nog het volgende aan toe: 'Aanvullend daarop denken we dat we op deze manier tevens een staf hebben samengesteld, die aansluit bij de verschillende culturen en achtergronden, iets wat we zeer belangrijk vinden.'

Jeugdteams Ajax

Reeds bekend was de aanstelling van Frank Peereboom als hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij krijgt Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten. Bij Ajax O19 kregen Willem Weijs als hoofdtrainer en Kiki Musampa als assistent-trainer de leiding. Paul Nuijten komt net als directeur Beuker over van Queen's Park FC en krijgt Ajax O17 onder zijn hoede. Atilla Yildrim fungeert daarbij als zijn assistent.

Bij Ajax O16 is er geen duidelijk onderscheid tussen de rollen van hoofdtrainer en assistent-trainer. Stan Bijl en Deniz Aslan krijgen daar de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bij Ajax O15 keert Ismaïl Aissati terug bij de club en wordt hij de assistent van trainer Rik Verhage. Lesly de Sa, Género Zeefuik, Mitchell Donald en Boban Lazic zijn enkele in het oog springende namen bij Ajax O8 tot en met Ajax O14.

Onder de streep betekent het dat Ajax in totaal zeven 'nieuwelingen' mocht verwelkomen in de jeugdopleiding. Het gaat daarbij om Weijs, Nuijten, Donald, Zeefuik, Aissati, Ryan Robinson en Luca de Graav. Zij gaan allen aan de slag in een rol als hoofdtrainer dan wel assistent-trainer bij één van de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Ajax.

Ajax' specialistentrainers

Verder zullen Ronald de Boer, John Bosman, Jan Wouters en Nordin Wooter komend seizoen de specialistentrainers van Ajax zijn. Zij moeten 'alle teams tussen de O15 en het eerste' helpen met hun expertise en richten zich echt op de details. 'Periodiek zal er een groep high-potentials, samengesteld uit verschillende leeftijden, met elkaar trainen onder begeleiding van trainers van Ajax 1', valt verder te lezen. 'De focus ligt hier op individuele aandacht en maatwerk op detailniveau leveren.'

Tot slot schrijft men over het vertrek van enkele jeugdtrainers die vorig seizoen nog actief waren bij Ajax. Richard Witschge, Martijn Reuser, Michael Lamey, Luc Stolker, Jeffrey Tang, Calvin Blankendal, Bote Talsema, Gertjan Tamerus en Said Bakkati stappen uit hun rol, hoewel Ajax met laatstgenoemde nog in gesprek is over een eventuele functie binnen de club.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.