Ajax Legends winnen met 4-2 van BIF All Stars tijdens benefietwedstrijd

door Brent Tomassen 309

Bron AS

Ajax Legends winnen met 4-2 van BIF All Stars tijdens benefietwedstrijd

door Brent Tomassen 309

Bron AS

-De Ajax Legends hebben een benefietwedstrijd tegen de BIF All Stars met 4-2 gewonnen. Tegen een door Clarence Seedorf samengesteld team wisten Ryan Babel, George Boateng (eigen doelpunt), Kiki Musampa en Siem de Jong tot scoren te komen in het Olympisch Stadion.

De Ajax Legends oogden vanaf het begin een stuk fitter en scherper dan de BIF All Stars en hadden het overwicht. Dit leverde in de eerste twintig minuten schoten van afstand op van Babel en Wesley Sneijder. Doelman Dida wist beide pogingen op fraaie wijze te keren. Na een klein half uurtje was hij wel kansloos op een poging van Babel van dichtbij: 1-0.

Hierna liet Simon Tahamata zich van zijn beste kant zien. De 67-jarige rechtsbuiten wist met een gevoelig balletje spits Shota Arveladze te bereiken. De kopbal van de Georgiër was niet goed genoeg geplaatst om Dida te verschalken. Vijf minuten voor rust kreeg Nwankwo Kanu aan de andere kant de kans op de gelijkmaker, maar de Nigeriaan kopte van dichtbij over. Twee minuten later was het wel raak. Seedorf kreeg alle ruimte op de rand van de zestien en schoof de bal in de verre hoek: 1-1.

De tweede helft begon met een kolderiek moment. George Boateng werd onder druk gezet door Musampa en speelde de bal terug richting eigen doel, waarna iedereen verrast leek: 2-1 door een eigen goal. Even later profiteerde Musampa zelf van een slippertje van keeper Nader El-Sayed en tikte de 3-1 binnen. Een doelpunt van Jari Litmanen werd daarna nog voorkomen door Roque Júnior.

Na een uur spelen deden de BIF All Stars wat terug. Ricardo van Rhijn bleek de ongelukkige, want ook hij maakte een eigen doelpunt. Een mooi hoogtepunt was dat een aantal helden uit 1995 als Kanu, Seedorf, Michael Reiziger en Edgar Davids vlak hierna ook hun opwachting maakten in het Ajax-shirt. Een kwartier voor tijd viel de laatste goal. Frank de Boer bereikte met een mooie opening Musampa, die goed voorgaf en De Jong schoof de bal beheerst binnen en bepaalde de eindstand op 4-2.

Opstelling Ajax Legends:

Bijl; Silooy , Van Rhijn, De Boer, Emanuelson; Winter, Litmanen, Enoh; Sneijder, Arveladze, Babel.

Wissels Ajax Legends:

Heemskerk, Kreek, Lindenbergh, De Jong, Tahamata, Musampa.

Opstelling BIF All Stars:

Dida; Reiziger, Campbell, Aldair, Serginho; Makélélé, Seedorf, Davids; Karembeu, Kanu, Fadiga.

Wissels BIF All Stars:

El-Sayed, Boussoufa, Roque Júnior, Hassan, Boulahrouz, Owusu-Abeyie, Boateng, Gorré, De Rosario, Bogarde.

Doelpunten:

1-0 Ryan Babel (27')
1-1 Clarence Seedorf (42')
2-1 George Boateng (47', e.d.)
3-1 Kiki Musampa (50')
3-2 Ricardo van Rhijn (60', e.d.)
4-2 Siem de Jong (74')

Bijzonderheden:

- In maart gingen de Ajax Legends met 4-2 onderuit op Anfield tegen legendes van Liverpool.

- Bekijk hier de volledige selectie van de Ajax Legends.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.