Ajax Legends in benefietwedstrijd onderuit tegen Liverpool Legends

door Brent Tomassen 510

De Ajax Legends hebben de beneftietwedstrijd tegen de legendes van Liverpool met 4-2 verloren. De Amsterdammers kwam voor rust op een 0-2 voorsprong, maar na rust bleek de energie er het meeste te zijn bij de Liverpool Legends. Derk Boerrigter en Kiki Musampa scoorden voor de bezoekers.

De Ajax Legends hadden minder dan twee minuten nodig om op Anfield op voorsprong te komen. Demy de Zeeuw wist zichzelf goed vrij te spelen op en gaf de bal precies tussen de keeper en verdediging van de Liverpool Legends in. Boerrigter wist de voorzet op waarde te schatten en gleed de 0-1 tegen de touwen.

Vervolgens nam de thuisploeg de regie in handen en probeerde tot een gelijkmaker te komen. Fernando Torres was uit een corner dichtbij de 1-1, maar kopte op de paal. Ook De Zeeuw en doelman Dennis Gentenaar leken niet te willen meewerken aan een feestje voor de Liverpool Legends en grepen enkele malen goed in.

Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Siem de Jong gaf de bal subtiel mee aan Boerrigter, die zette voor en nadat invaller Musampa zich knap ontdeed van zijn tegenstander, kon hij de 0-2 scoren. Vlak na rust was Musampa zelfs dichtbij de 0-3. Vanaf een meter of 25 schoot de verdediger annex middenvelder de bal snoeihard op de lat. Een minuut later was een knal van Grégory Vignal aan de andere kant wel raak: 1-2.

Ryan Babel, in de eerste helft nog in het shirt van Liverpool, mocht na ruim een uur invallen en kreeg direct een enorme kans. Op aangeven van Musampa was hij iedereen te snel af en probeerde het met een stiftje, maar zijn poging bleek niet hard genoeg om doel te treffen. De bal werd vlak voor de doellijn weggehaald. Even later verscheen Babel weer voor de doelman, maar nu schoot de aanvaller naast.

Een kwartier voor tijd kwamen de Liverpool Legends langszij. Een vrije trap van Steven Gerrard werd voor het doel gebracht en Djibril Cissé kopte de bal achter doelman Bogdan Lobont. Tien minuten voor tijd maakte Nabil El Zhar de comeback voor de Liverpool Legends compleet: met een schot in de korte hoek liet hij Lobont compleet kansloos, 3-2. De tank leek leeg bij de bezoekers, want even later maakte Torres er ook nog 4-2 van.