Ajax lanceert derde shirt en brengt ode aan Bob Marley

door NickOoms 187

Ajax lanceert derde shirt en brengt ode aan Bob Marley

door NickOoms 187

Laatst geüpdatet

Ajax heeft vrijdagochtend zijn derde shirt voor het huidige voetbalseizoen 2021-2022 gelanceerd. De Amsterdamse club brengt met dit exemplaar een ode aan het lied Three Little Birds van Reggae-legende Bob Marley. Je kunt het derde shirt nu bestellen in de Ajaxshop!

Ajax' derde shirt zal bestaan uit de kleuren zwart, geel, groen en rood. De drie laatst genoemde accenten zijn op het shirt terug te vinden middels de welbekende Adidas-strepen op de schouders en bij de mouwen. Daarnaast zijn de logo's van het Duitse kledingmerk, Ajax en Ziggo in het rood afgebeeld. Het nieuwe tenue zal ditmaal niet in een beperkte oplage te verkrijgen zijn.

Three Little Birds - het lied van Bob Marley wat sinds jaar en dag in de Johan Cruijff ArenA geregeld te horen is - is terug te vinden in de nek op de achterkant van het derde shirt van Ajax. De landskampioen van het seizoen 2020/2021 zal in de Europese (uit-)wedstrijden in de Champions League in het tenue verschijnen.

Cedella Marley - de dochter van de Reggae-legende - is enthousiast over het nieuwe exemplaar van de Amsterdamse club. 'Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied. Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid.' Wil jij dit nieuwe exemplaar bestellen? Klik dan hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.